Передплата 2024 ВЗ

«Конституція — це наш план дій»

  • 28.06.2023, 10:25
  • 482

Петро Порошенко у День Конституції закликав сприймати її як план дій задля досягнення спільної для всіх українців стратегічної мети — європейського та євроатлантичного майбутнього

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

«Ми часто сприймаємо Конституцію як перелік прав та свобод, обов’язків та повноважень, як декларацію наших намірів і мрій.А давайте спробуємо подивитися на Конституцію як на план дій», — заявив п’ятий президент.

«Що означає європейська ідентичність Українського народу і незворотність європейського та євроатлантичного курсу України?Це означає, що всі гілки влади, від яких це залежить, мають виконати свої конституційні обов’язки і забезпечити початок переговорів про вступ до Європейського Союзу вже цього року. Це означає, що всі гілки влади — президент, верховна рада, кабінет міністрів та інші — мають робити все, щоб Україна якнайшвидше зняла всі питання західних союзників, які заважають нам рухатись в НАТО. Боротьба з корупцією, електронне декларування, децентралізація, закон про незалежний відбір Суддів КСУ», — зауважив Порошенко.

«Що означає відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями за майбутнє України? Що значить зміцнення громадянської злагоди на землі України? Це означає, що ми повинні тримати внутрішню єдність і зробити все від нас можливе і неможливе, щоб зберегти державу, вигнати ворога з нашої землі і перемогти. Ось про це говорить нам наша Конституція. Це — наш план, наш дороговказ, наш Основний Закон», — наголосив Петро Порошенко.

Схожі новини