Передплата 2024 «Добрий господар»

Сотні китаянок стали повіями. Не з власної волі…

Китайські сутенери зваблювали молодих жінок із Піднебесної «легальною роботою» у Європі, а насправді перетворювали їх на секс-рабинь

Кількадесят підозрюваних у торгівлі людьми, заарештованих під час рейду в Бельгії, уже допитала поліція. Фото EPA.
Кількадесят підозрюваних у торгівлі людьми, заарештованих під час рейду в Бельгії, уже допитала поліція. Фото EPA.

Чимало молодих жительок Китаю, яких вивезли з батьківщини до Європи, були змушені займатися там проституцією. Сутенери поселили їх у готелях і час від часу переміщали з місця на місце — до нових клієнтів… Слідчі поліції з Бельгії, Іспанії, Німеччини, Польщі й Швейцарії (за співпраці з Європолом і Євроюстом) викрили масштабну мережу китайських торгівців секс-рабинями.

Днями Європол повідомив про найбільшу в його історії поліцейську операцію, скеровану проти китайських злочинних організацій, що заробляють на торгівлі людьми. Близько 200 правоохоронців обшукали понад три десятки квартир і будинків у Бельгії (Брюссель, Антверпен, Шарлеруа) та Іспанії (Аліканте, Барселона). Загалом поліціянти затримали близько 30 осіб. Зокрема, у Бельгії взяли п’ятьох етнічних китайців, яких Європол розглядає як High Value Targets, тобто «цілями високої вартості» (цей термін зазвичай використовують для позначення керівників міжнародних злочинних організацій). Ці особи, підозрюють правоохоронці, пов’язані з торгівлею людьми, відмиванням грошей і розповсюдженням сировини для виробництва синтетичних наркотиків.

Масштабна операція правоохоронців стала результатом трирічного розслідування за участю Федерального прокурора Бельгії і Федеральної судової поліції Східної Фландрії. Бельгійці, за керівництва Європолу і Євроюсту, співпрацювали зі своїми колегами з Іспанії, Німеччини, Польщі й Швейцарії.

«Китаянки мають повернути „борг“ за подорож до Європи»

У ході розслідування слідчі дізналися про цілу систему примусу молодих китаянок до проституції у Європі. Аби вербувати молодих жінок під приводом легальної роботи у Старому світі, зловмисники використовують один із найпопулярніших у Китаї інтернет-месенджерів. «Потім злочинці незаконно переправляють своїх жертв до Європи, використовуючи підроблені документи Європейського Союзу, що посвідчують особу, і дозволи на проживання, які були підроблені або ж отримані за допомогою підроблених документів, — повідомив Європол. — У Європі цих жінок позбавляють свободи пересування й змушують займатися проституцією. Формальний привід — жінки мають повернути „борг“ за те, що їх привезли з Китаю до Європи».

Китайські сутенери розподіляють привезених із Піднебесної жінок по готелях у різних європейських країнах, створюючи там приховані борделі. Через деякий час, коли сутенери визнають, що ці повії вже набридли клієнтам, китаянок перевозять до інших міст і країн. При цьому жінок постійно залякують, а їхній «борг» не зменшується, скільки би клієнтів вони не обслуговували…

Наразі слідчі Європолу встановили понад 200 потерпілих жінок, але правоохоронці впевнені, що їх принаймні у кілька разів більше… Слідство триває.

Схожі новини