Передплата 2024 «Добра кухня»

Європейські політики засуджують вбивство Нємцова

  • 28.02.2015, 14:01
  • 1 324

Франсуа Олланд, Даля Грібаускайте та Федеріка Могеріні висловили свої думки щодо вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова

Публічні заяви політиків опублікувала Європейська правда.

Президент Франції Франсуа Олланд засудив "мерзенне вбивство" Бориса Нємцова.

Про це йдеться в заяві Єлисейського палацу.

"Президент Республіки різко засуджує мерзенне вбивство Бориса Нємцова, яке відбулося у Москві сьогодні вночі", — сказано в заяві.

За словами Олланда, Нємцов був сміливим, пристрасним і невтомним борцем за демократію.

"Президент Республіки висловлює співчуття родині Бориса Нємцова і його близьким", — йдеться в заяві.

Вбивство опозиційного російського політика Бориса Немцова доводить, що Росія повертається до практики террору проти власного народу.

Про це написала президент Литви Даля Грибаускайте у своєму Twitter.

"Вбивство Бориса Нємцова показує, що Росія скочується до темряві терору проти власного народу", — написала Грибаускайте.

Глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні очікує від російської влади швидкого і прозорого розслідування вбивства Бориса Нємцова.

Про це йдеться в її заяві, розміщеній на сайті Єврокомісії.

"Я з обуренням і глибокою гіркотою дізналася про жорстоке вбивство Бориса Нємцова", — заявила Могеріні. За її словами, "Нємцов був прихильником сучасної, процвітаючої і демократичної Російської Федерації, відкритої до світу".

У заяві наголошується, що Нємцова "було вбито прямо перед маніфестацією проти наслідків економічної кризи і конфлікту в Україні, яку він організовував на 1 березня".

"ЄС очікує, що російські власті проведуть повноцінне, швидке і прозоре розслідування цього вбивства, швидко зрадивши винних суду", — зазначила Могеріні, висловивши співчуття друзям і близьким загиблого.

Схожі новини