Передплата 2024 «Добра кухня»

Брок: "Європа не визнає псевдовибори ДНР і ЛНР"

  • 02.11.2014, 19:33
  • 1 150

Євросоюз не визнає виборів в самопроголошених ДНР і ЛНР і голів та депутатів так званих парламентів.

Про це заявив голова комітету Європарламенту з закордонних справ Елмар Брок, висловив він в ефірі радіостанції "прем'єр" пише ТАСС.

"Євросоюз не визнає ці псевдовибори, які проводяться в порушення українського законодавства і тому є нелегітимними. Крім того, ці вибори є повною протилежністю духу і букві Мінського протоколу і вони націлені на підрив мирного врегулювання процесу на Донбасі", — висловив він в ефірі радіостанції "Прем'єр ".

Раніше на цьому тижні в ЄС заявляли, що Євросоюз жалкує про заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова щодо того, що Москва визнає вибори в ДНР і ЛНР. "ЄС не визнає ці вибори. Ми закликаємо Росію використовувати свій вплив, щоб допомогти прокласти шлях до місцевих виборів відповідно до законодавства України. Це було б дуже цінним внеском у реалізацію Мінського протоколу", — йдеться в заяві.

У держдепартаменті США також заявляли, що Вашингтон не визнає вибори.

На цьому тижні Лавров заявив, що Росія готова визнати результати виборів Народних рад та голів ДНР і ЛНР.

"Вибори, які будуть проведені 2 листопада на території проголошених Луганській та Донецькій народних республік, будуть важливі з точки зору легітимізації влади, — зазначив глава МЗС Росії. — Ми вважаємо, що це один з найважливіших напрямків мінських домовленостей".

"Очікуємо, що вибори відбудуться, як домовились, — підкреслив Лавров. — І ми, звичайно, визнаємо їх результати. Розраховуємо, що волевиявлення буде вільним і ніхто ззовні не спробує його зірвати".

Схожі новини