Передплата 2024 ВЗ

«Жека боровся з ворогом до останнього подиху. Але той подих виявився передчасним…»

Український актор Євген Світличний віддав життя за волю України

Йому назавжди буде 29 років. Молодий, красивий талановитий — так можна охарактеризувати молодого актора Євгена Світличного, який загинув під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку від кулі російського окупанта.

На екрані у титрах він Євген Світличний, а у на війні був воїном Першої окремої штурмової роти ДУК ПС «Вовки Да Вінчі» з позивним Жека.

Про те, що актор і захисник віддав життя за Україну повідомив режисер, а нині боєць ЗСУ Олег Сенцов. «Жека Світличний. Спортсмен, Актор, Воїн. Загинув як Герой, захищаючи нашу Батьківщину», — написав Сенцов.

Євген Світличний зіграв Карася у фільмі «Носоріг», режисером якого є Олег Сенцов. Також Євген був чемпіоном України з фрі-файту, майстром спорту, переможцем багатьох професійних турнірів.

Дружина Олега Сенцова Вероніка Вельч познайомилася з Євгеном Світличним під час зйомок фільму «Носоріг». «Женю знала з фільму „Носоріг“ — таким його хочу завжди пам’ятати. У стильних штанцях, метелику та окулярах. Євген Світличний. Світлий та талановитий. Боровся з ворогом до останнього подиху. На жаль, той подих виявився дуже передчасним… Спочивай з миром, друже», — написала вона у соцмережах.

А тим часом…

Фільм «Носоріг» кінокритики називали одним із найбільш очікуваних українських фільмів останніх років. Стрічка розповідає про Україну 90-х і бандитське життя у ній. Головну роль зіграв 27-річний Сергій Філімонов — лідер неформального об'єднання «Гонор», колишній керівник київського осередку Нацкорпусу, учасник російсько-української війни.

Схожі новини