Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Головних митника і податківця попросили на вихід з Кабміну Шмигаля

Уряд звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова та голову Митної служби Максима Нефьодова.

Про це повідомляє «Урядовий портал».

акож звільнені заступники Нефьодова — Роберт Зелді, Денис Шендрик та Сергій Пєтухов.

На цьому ж засіданні уряд звільнив заступника голови Державної податкової служби Дмитра Венцковського.

Коментуючи ці рішення, прем’єр-міністр Денис Шмигаль відзначив, що уряд планує найближчим часом призначити нових ефективних керівників у ці відомства.

У свою чергу, вжек колишній керівник Державної митної служби України Максим Нефьодов підтвердив, що його відправили у відставку сьогодні ввечері.

Про це він сказав у коментарі НВ.

«Так, це правда. Звільнили мене і всіх моїх заступників. Причина звільнення невідома. Я про це дізнався на засіданні Кабміну, яке пройшло сьогодні ввечері. І міністр фінансів Сергій Марченко відмовився зі мною спілкуватися і втік. Але мені стало краще як людині після звільнення», — сказав Нефьодов.

Він підтвердив, що голова Державної податкової служби Сергій Верланов і заступник голови Державної фіскальної служби Дмитро Венциковськоий також звільнені.

Нагадаємо, Нефьодов очолював Держмитслужбу з липня минулого року. Верланов був головою Податкової з травня 2019-го.

Раніше сьогодні Верховна Рада прийняла постанову про створення тимчасової слідчої комісії для перевірки заяв ексміністра фінансів Ігоря Уманського про втрати бюджету від податкових схем. Під час роботи на посаді голови Мінфіну він двічі ініціював відставки Верланова і Нефьодова, але тоді Кабмін це питання не розглядав.

Схожі новини