Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Донецьку дякували Путіну за «мудрі, виважені рішення щодо України»

А у Харкові просили ввести «миротворчі війська Росії»

Вслід за Автономною Республікою Крим, двома іншими гарячими точками України стали Донецьк і Харків. За очевидно кремлівським сценарієм тут пробують реалізувати той же сепаратистський сценарій, що і на півострові. Належної відсічі з боку правоохоронних структур місцеві українофоби, на жаль, не отримали.

У неділю на центральну площу столиці Донбасу прийшло приблизно три тисячі, замість 50 тисяч заявлених, проросійськи налаштованих радикалів (багатьох зранку на автобусах з написом «референдум» завезли з Росії). Дивним чином, незважаючи на те, що напередодні у Донецьку під час масових акцій вбили людину і багатьох покалічили, місцевий окружний суд дозволив проводити цей провокаційний мітинг. Його учасники, озброївшись російською символікою, підтримали «референдум» у Криму про вихід зі складу України. Потім оприлюднили звернення до президента Росії Путіна з подякою «за мудрі, виважені рішення щодо України», «за «підтримку російського народу у важкі хвилини». А головна вимога цього «віча» — негайно звільнити з-під арешту «народного губернатора» Павла Губарєва, якого київський суд заарештував на два місяці за захоплення влади. Щоб показати свою рішучість, агресивно налаштовані молодики взяли приступом обласну прокуратуру, а потім і захопили приміщення донецького управління СБУ. Міліція опору не чинила, лише мовчки спостерігала…

Схожі події приблизно з такою ж кількістю дійових осіб відбувалися і у Харкові, на батьківщині одіозних Добкіна-Кернеса. Коли судовий виконавець намагався зачитати постанову суду про заборону зібрання, його ледь не розчавили. Радикали розтягнули 100-метровий прапор Росії, транспаранти із написами «СРСР, я за тобою сумую!». Головна вимога мітингувальників — провести референдум про федералізацію України, зокрема Південного Сходу. У зверненні, що його було зачитано біля консульства РФ, містилося прохання до російської влади ввести на територію регіону… миротворчі війська Росії.

Після цього радикали пішли пікетували Генеральне консульство Польщі у Харкові, звинувачуючи, що уряд Польщі підтримує нинішню українську владу в євроінтеграції. Щоб допекти дипломатам, пікетувальники вивісили біля приміщення консульства… російський триколор.

У зв’язку з подіями у Донецьку і Харкові виникає багато запитань. Зокрема щодо ставлення тамтешніх олігархів до сепаратистських вибриків. Патріотичну позицію зайняла у Дніпропетровську найбільш заможна тут людина — Ігор Коломойський. Узявся очолити владу, забезпечує мир і спокій на цій території. Більше того, за власні кошти заправив бензином-соляркою половину української армії. Чому ж усунувся від подій у Донбасі найбільший багатій України Ринат Ахметов, чия провідна вага і вплив у регіоні не викликає сумнівів? Невже у Рината Леонідовича своя політична гра?

Схожі новини