Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Оболонь» вдома «Рух» не перемагала

У суботу, 11 травня, «Рух» у матчі 28-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) в гостях протистоятиме столичній «Оболоні» (початок о 15.30 год, матч з обмеженою кількістю глядачів). Рухівці на полі «пивоварів» ще не програвали

Момент попереднього матчу «Оболоні» та «Руху», який відбувся 6 листопада минулого року на «Арені Львів». В атаці нападник рухівців Денис Теслюк (№91). Фото upl.ua
Момент попереднього матчу «Оболоні» та «Руху», який відбувся 6 листопада минулого року на «Арені Львів». В атаці нападник рухівців Денис Теслюк (№91). Фото upl.ua

Попередні зустрічі «Руху» та «Оболоні» проходили в рамках Першої ліги, де було зіграно 6 ігор та один матч відбувся в УПЛ. Баланс усіх поєдинків: по дві перемоги кожного із суперників та три нічиї. У суботу буде перший матч рухівців та «пивоварів» в УПЛ на полі «Оболоні». У Першій же лізі у трьох попередніх домашніх матчах «Оболоні» з «Рухом» двічі фіксувалися нічиї та одна перемога була на боці рухівців. При цьому столичний клуб домашніх голів у ворота «жовто-чорних» ще не забивав. Перший матч суперників в УПЛ завершився бойовою нічиєю на «Арені Львів» — 2:2. У складі рухівців голи забивали Ілля Квасниця і Ярослав Карабін, у гостей — Сергій Суханов та Ігор Краснопір.

До суботнього протистояння суперників у Києві «Рух» підійшов з гольовою клубною рекордною серією, яка триває в УПЛ одинадцять ігор — 17 голів. Гольова ж виїзна серія рухівців триває в чемпіонаті впродовж рекордних для клубу семи ігор — 11 голів. Загалом же «жовто-чорні» можуть 40-й раз зіграти внічию в елітному дивізіоні. Через дискваліфікацію не зможуть вийти на поле «Оболонь Арени» основні захисники рухівців Богдан Слюбик та Роман Дідик.

«Рух» при Віталію Пономарьову може здобути 10-ту гостьову перемогу в УПЛ. Ось його передматчева думка: «Оболонь» — бойова команда, яка зараз бореться за виживання. Кияни мають завдання зберегти прописку в УПЛ, тож у «Руху» попереду важкий поєдинок. Деякі моменти матчу, який був у першому колі, команда проаналізувала, втім загалом пройшло багато часу і зараз протистоятимуть один одному фактично різні команди з різними завданнями. У суботній грі велику роль відіграватиме психологія та настрій футболістів".

«Оболонь» на відміну від «Руху», який бореться за місце у єврокубках, намагається продовжити прописку в УПЛ, де проводить перший сезон. У попередньому турі підопічні Валерія Іващенка вдома здобули перемогу над ЛНЗ. «Пивовари» не програють в чемпіонаті впродовж п’яти ігор: перемога та чотири нічиї. «Оболонь» не пропускає голів в УПЛ протягом 205-ти хвилин і може при Валерію Іващенку здобути 10-ту перемогу у всіх турнірах. У «пивоварів» також є суттєва кадрова втрата перед суботнім матчем: через перебір жовтих карток пропустить гру півзахисник Тарас Мороз.

Тим часом «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича у Першій лізі вже вибороли путівку до УПЛ і тепер змагаються за те, щоб фінішувати першими. У черговому матчі чемпіонської групи «Карпати» в Сумах зіграли внічию з «Вікторією» з рахунком 0:0. «Зелено-білі» очолюють свою групу, маючи 61 очко і випереджають «Інгулець» на три пункти. У суботу, 11 травня, «Карпати» в Борисполі в статусі гостей зіграють з «Маріуполем» (початок — о 13.00 год, матч з обмеженою кількістю вболівальників).

Схожі новини