Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Іван вірив, що після реабілітації зможе зайнятися спортом незламних

Українська команда на «Іграх Незламних 2023» здобуває золоті та срібні медалі

Фото з соцмереж Катерини Молдун
Фото з соцмереж Катерини Молдун

У німецькому Дюссельдорфі тривають «Ігри Нескорених», у яких участь беруть ветерани та військовослужбовці з України, які зазнали поранень або травм. Одним з них є уродженець Херсона Іван Молдун, який отримав на фронті тяжке поранення, внаслідок якого чоловікові ампутували обидві ноги.

Цього року, напередодні Дня усіх закоханих, «ВЗ» опублікував історію великого кохання Івана Молдуна та його дружини Катерини, яка, як у тій присязі на вірність «і в радості, і в горі», була завжди поруч — під заголовком «Ми з Іваном як два дерева, що переплелися кронами і стали одним цілим». Вони були разом і щасливі тоді, коли одружилися, і тоді, коли народилися їхні донечки, і у тому горі - тоді, коли Іван отримав тяжке поранення, Катерина, як та пташка, тріпотіла крильцями над його лікарняним ліжком.

Іван переніс понад півтора десятка операцій, його Катя завжди була поруч. Чотири місяці вона за чоловіком переїжджала з госпіталю — в госпіталь. Тоді в інтерв'ю мені Іван Молдун сказав: «Моя Катя — мій ангел-хранитель. Без неї я би не пережив того жахіття. Це вона вселяє у мене віру у світле завтра і надію. Я вірю, що після реабілітації зможу зайнятися спортом незламних».

Іван з донечками та дружиною Катериною.
Іван з донечками та дружиною Катериною.

Мрія Івана здійснилася. Після реабілітації він зайнявся спортом незламних. І, попри те, що після останньої операції минуло не так багато часу, на «Іграх Нескорених-2023» показав такий високий результат, про який, можливо, навіть і не міг мріяти. За один заплив на 50 м брасом у категорії ISB — друге місце і срібна медаль з результатом 59.49! А також на веслуванні на тренажерах на одну хвилину у категорії IR2 отримав ще одне срібло.

На третій день змагань на Івана Молдуна чекала ще одна нагорода. Принц Гаррі відвідав третій день змагань «Ігри Нескорених 2023» (Invictus Games) у Дюссельдорфі, засновником яких він є. Герцог Сассекський підійшов до членів команди України, потиснув їм руки, поспілкувався та зробив світлини. А потім, коли йшов повз трибуну, Гаррі підійшов до херсонця Івана Молдуна. Герцог потиснув йому руку і став поряд із ним на одне коліно.

Схожі новини