Передплата 2024 «Добра кухня»

Рухівці можуть покращити клубні рекорди

У неділю, 3 вересня, один з лідерів чемпіонату «Рух» в рамках 6-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) прийматиме на «Арені Львів» «Металіст 1925» (початок о 19.00 год, матч без глядачів). Безпрограшна серія рухівців в матчах з харківським клубом триває три гри: перемога та дві нічиї

Фрагмент матчу «Рух» - «Металіст 1925», який відбувся 23 жовтня 2022 року. З м’ячем капітан рухівців Марко Сапуга. Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Рух» - «Металіст 1925», який відбувся 23 жовтня 2022 року. З м’ячем капітан рухівців Марко Сапуга. Фото upl.ua

«Рух» востаннє грав в чемпіонаті ще 19 серпня. Потім підопічні Віталія Пономарьова провели кубкову гру у Стрию де експериментальним складом перемогли місцеву «Скалу 1911» з рахунком 2:0. У складі рухівців голи забивали Ілля Квасниця та Андрій Столярчук. Потім мала бути домашня гра «Руху» в УПЛ з «Дніпром-1», але матч був перенесений на пізніше через участь дніпрян у єврокубках. Натомість відбулося жеребкування 1/8 фіналу Кубка України. На своєму полі суперником рухівців стане «Олександрія». Базовий день поєдинку — 27 вересня.

«Рух» та «Металіст 1925» провели лише чотири гри в УПЛ, в яких по разу перемоги святкували обидва суперники та двічі арбітри фіксували нічиї. При цьому у Львові «Рух» ще не поступався «Металісту 1925» у двох матчах. Востаннє харківська команда грала на полі «жовто-чорних» 23 жовтня минулого року і переможця виявлено не було. На гол господарів поля у виконанні Олексія Довгого гості під завісу матчу відповіли влучним ударом Артема Габелка.

До нового протистояння рухівці підійшли з позитивними клубними серіалами в чемпіонатах. Безпрограшна клубна рекордна домашня серія «Руху» триває 9 ігор: чотири перемоги та п’ять нічиїх. Та й загалом рухівці не знають гіркоти поразок в УПЛ впродовж 8-ми ігор: п’ять перемог та три нічиї і в неділю можуть покращити свої клубні рекорди. Гравці ж «Металіста 1925» з 25 травня цього року більше одного голу за матч в УПЛ не забивають.

Продовжуються кадрові зміни в тренерських штабах клубів УПЛ. Черкаський ЛНЗ оголосив, що новим головним тренером став білорус Олег Дулуб, який у минулому сезоні очолював «Львів». Загалом 57-річний Дулуб в УПЛ керував діями «Карпат», «Чорноморця» та «Львова» у 63-х матчах: 18 перемог, 20 нічиїх та 25 поразок, різниця м’ячів 60−84.

Тим часом львівські «Карпати», які у Першій лізі ведуть боротьбу за путівку в УПЛ, продовжують поповнювати свої ряди новими гравцями. Новачком «зелено-білих» став 24-річний захисник «Олександрії» та збірної Молдови Владислав Бабогло. В активі Бабогла вже 102 гри в УПЛ, у яких він забив 6 голів. Також контракт з ФК «Карпати» підписав 23-річний нападник Віталій Равлик, який виступав за «Агробізнес» (Волочиськ), а ще раніше за представника Львівської області «Юніість» (Верхня та Нижня Білка). У суботу, 2 вересня, в рамках чемпіонату «Карпати» прийматимуть «Епіцентр» (Кам'янець-Подільський, початок о 13.00 год, матч без глядачів).

Схожі новини