Передплата 2024 ВЗ

росія може напасти на НАТО, — Кулеба

  • 29.03.2024, 19:20
  • 424

рф може напасти на НАТО, якщо розумітиме, що гідної відповіді їй не буде

Дмитро Кулеба. Фото МЗС України
Дмитро Кулеба. Фото МЗС України

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Я не знаю, коли, але Росія може напасти на НАТО за однієї умови. Якщо вона дійде висновку, що відповідь НАТО не буде адекватною. рф зможе використати розбіжності всередині альянсу, щоб не отримати негайної та нищівної відповіді від НАТО», — зазначив він.

За словами Кулеби, стратегічною метою рф є «не тільки завоювання України, а відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені».

Глава МЗС нагадав, що сам російський диктатор путін казав: «Розпад Радянського Союзу був найбільшою геополітичною катастрофою XX століття».

Дипломат також переконаний, що росія не згодна з незалежністю країн Центральної Азії, оскільки Кремль досі розглядає їх як колишні провінції.

«Отже, майбутнє російського імперіалістичного проєкту залежить від України. Коли рф програє цю війну, їй доведеться ухвалити нову політичну модель, яка не передбачає імперіалістичної експансії. Якщо рф не зазнає поразки в Україні, то путін надихнеться своїм успіхом і вирушить у країни НАТО», — сказав Кулеба.

Відомо, що 28 березня міністр закордонних справ прибув із дводенним візитом до Індії задля втілення домовленостей лідерів двох держав.

Схожі новини