Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гранти для волонтерських організацій зі всієї України

  • 27.03.2024, 10:15
  • 305

Фонд Порошенка оголосив переможців грантової програми серед регіональних громадських і волонтерських організацій. Загалом 21 проєкт з 18 областей України отримає фінансування майже на 3 млн грн

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Серед громадських ініціатив — юридична і психологічна допомога військовим та їхнім родинам, підтримка вимушених переселенців, організація виробництва для фронту дронів, портативних зарядних станцій і засобів маскування, курси першої домедичної допомоги і тактичної медицини.
Голова конкурсної комісії Марина Порошенко наголосила, що переможці грантової програми реалізують дуже важливі, соціально значущі ініціативи. «Хто, як не ви, знає ту проблематику, яка є на місцях. В реаліях, в яких ми опинилися після 24 лютого 2022 року, дуже важливо бути разом, дуже важливо допомагати один одному. Не втрачати надію і впевненість в тому, що ми обов’язково переможемо», — наголосила Марина Порошенко.

Вона також розповіла, що загалом на конкурс подалися 136 проєктів з усіх регіонів України.

«Це вже друга частина нашої грантової підтримки громадських проєктів. Перша частина була започаткована пів року тому, коли ми підтримали молодіжні проєкти. І тоді було 10 переможців серед молодіжних громадських організацій. Ми з великим задоволенням будемо підтримувати ваші проєкти», — звернулася голова комісії до переможців грантової програми.

«Коли звільнили Херсон з окупації, ми вирішили, що нам треба займатися херсонським українським культурним центром, тому що насправді багато втрачено. Я сподіваюсь, що ми будемо розвивати наше місто», — говорить волонтерка Оксана Погомій.

«Я представляю проєкт, який спрямований на консультаційну допомогу родинам зниклих безвісти та військовополонених. Вже було проведено більш ніж 250 консультацій. Ми намагаємось полегшити життя дружин, матерів, дітей. Завдяки грантовій програмі Фонду Порошенка консультації вийдуть на новий рівень», — розповідає Анастасія Грановська з Дніпра.

«Наш проєкт передбачає надання психологічної допомоги ветеранам, військовослужбовцям та членам їхніх родин. Навчання на початковому етапі 20 психологів у Закарпатській області із подальшим проведенням консультативної допомоги», — говорить Валентина Шевчук.

«Вражає географія запропонованих проєктів: Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Київ, Черкаси, Івано-Франківськ, Львів, Кропивницький, Чернігів, Хмельницький, Вінниця, Рівне, Херсон, Тернопіль, Чернівці, Волинь, Закарпаття — фактично вся Україна», — говорить лідер «Євросолідарності» Петро Порошенко.

Він закликав патріотичну спільноту гуртуватися навколо ЗСУ: «наша єдність України має бути продемонстрована конкретними кроками. І те, що у нас величезна кількість проєктів, які спрямовані саме на це, означає, що ми правильно розуміємо одне одного», — зазначає п’ятий президент.

Схожі новини