Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ухилянтів, які тричі проігнорували повістку і не з’явилися до ТЦК, подаватимуть у розшук

  • 20.03.2024, 11:45
  • 1 090

В Україні продовжується робота над законопроєктом про посилення мобілізації. У ньому може з’явитися норма, відповідно до якої ухилянтів, які тричі проігнорували повістку і не з’явилися в ТЦК, подаватимуть в розшук

Фото: Тернопіль Терміново
Фото: Тернопіль Терміново

«Якщо ти проігнорував перший порядок денний — штраф. Якщо ти не з’явився вдруге за повісткою у ВЛК, військкомат, то буде ще більший штраф. А втретє, можливо, якщо ти спеціально уникаєш і так далі, за рішенням суду, я думаю, може людина подаватись у розшук», — зазначив депутат від фракції «Батьківщина» Вадим Івченко.

За його словами, це може статися лише після того, як законопроєкт про мобілізацію пройде комітет нацбезпеки та сесійну залу Верховної Ради. Саме тоді стане зрозумілим формат, навколо якого будуватимуться відповідні пропозиції щодо КУпАП чи Кримінального кодексу, резюмував Вадим Івченко.

Нагадуємо, що у Раді також обговорюють обмеження прав для ухилянтів. Серед варіантів — заборона керувати автомобілем, виїзду за кордон, обмеження користування рахунками тощо. Проте жоден з них поки що не ухвалений.

Схожі новини