Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Замість представництва Єврокомісії у центрі Києва буде бізнес депутата з ОПЗЖ»

  • 12.02.2024, 17:46
  • 666

Депутатка Київради з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Пташник вимагає відповіді від київської влади, чи ухвалене рішення про виділення землі у центрі столиці представнику ОПЗЖ піде на користь громаді міста

Як відомо, під час сесії Київради у четвер, 8 лютого фракція «ЄС» залишила сесійну залу на знак протесту проти земельного дерибану. Тим часом депутати з інших фракцій проголосували за низку земельних питань, які визначили як невідкладні. Одну з ділянок у самому центрі міста виділили для підприємства скандального депутата, обраного від ОПЗЖ.

«Нагадаю, спочатку ми воювали за заборону представникам ОПЗЖ обіймати посади в комісіях. Далі адвоката Медведчука намагались призначити заступником голови комісії з культури. І от, маємо нову історію. Минулого четверга Київрада проголосувала за передачу в оренду на 10 років землі на вул. Круглоуніверситетській (центр Києва) компанії іншого депутата від ОПЗЖ пана Кравця (в Київраді відзначився тим, що просував російську вакцину Супутник V)», — пише Пташник.

«Цікаво, що раніше у відповідних будівлях на цій ділянці мало розміщуватись представництво Єврокомісії в Україні. Але, мабуть, там привабливіше буде розмістити бізнес ОПЗЖ. Невже немає охочих орендувати землю в центрі Києва (ціна питання 1 млн грн на рік, це орієнтовно 2000 євро на місяць», — дивується Пташник.

«Площа — 0,1672 га. Адреса — Круглоуніверситетська, 10. А як вважаєте ви, таке рішення відповідає інтересом громади м. Києва? Цікаво, що за нього голосували представники всіх фракцій, за винятком «ЄС». Бо «Європейська Солідарність» виступає за очищення рад від ОПЗЖ, і тому передавати їм землю в центрі столиці якось не комільфо. А запитайте ще своїх депутатів, чому вони голосували «за»?, — закликала депутатка киян.

Вікторія Пташник також повідомила, що направила відповідне депутатське звернення про необхідність перевірити це рішення на відповідність інтересам громади Києва.

Схожі новини