Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна та Литва обговорили виробництво дронів

  • 27.01.2024, 15:35
  • 446

Міністри закордонних справ України та Литви Дмитро Кулеба та Габріелюс Ландсбергіс обговорили спільне оборонне виробництво

Фото Суспільного
Фото Суспільного

Як пояснив глава українського МЗС, «велику частину нашої розмови присвятили визначенню спільних кроків для нарощування виробництва дронів для потреб Збройних Сил України».

«У Литви є технології, в нас є можливості масштабувати виробництво, і це була ключова тема. Є чітке розуміння, що, як і коли робити, щоб українсько-литовське співробітництво у виробництві дронів якнайшвидше дало максимальний результат», — додав він.

такод серед тем переговорів очільників зовнішньополітичних відомств двох держав були рух України в ЄС і НАТО, схвалення додаткової допомоги у США, а також санкції проти Росії й питання заморожених російських активів.

Кулеба зазначив, що «змістовні домовленості» з литовським колегою відбулись у розвиток нещодавнього візиту президента Володимира Зеленського до Литви.

Тоді акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» (УОП), раніше відоме як «Укроборонпром» домовилось про партнерство з чотирма литовськими компаніями, які займаються військовими інноваціями та виробництвом.

Раніше Кулеба обговорив перспективи спільного виробництва дронів із міністром закордонних справ Данії Ларсом Люкке Расмуссеном.

Схожі новини