Передплата 2024 «Добра кухня»

«Схеми» встановили прізвища членів російського екіпажу Іл-76: деталі

  • 25.01.2024, 09:36
  • 812

Журналісти «Схем» (Радіо Свобода) встановили прізвища членів екіпажу російського літака Іл-76, що впав вранці 24 січня у Бєлгородській області рф

Фото: Радіо Свобода
Фото: Радіо Свобода

Загибель щонайменше трьох із них підтвердили їхні родичі. Екіпаж належав до 117-го військово-транспортного авіаційного полку із дислокацією в Оренбурзі, пише «Радіо Свобода».

Журналісти отримали список екіпажу у складі шести осіб, які мали супроводжувати цей політ, верифікували їхні посади та приналежність до військової авіації.

Родичі підтвердили загибель трьох із них — це 36-річний командир корабля Станіслав Беззубкін, штурман корабля Олексій Високін, 38-річний бортінженер Андрій Пілуєв.

Загибель командира корабля Станіслава Беззубкіна підтвердила його дружина Маріка Беззубкіна. Вона сказала, що про це їй повідомили у російському Міністерстві оборони.

Дружина Пілуєва зазначила, що знає про його про загибель, але офіційно детальної інформації їй ще не надали.

Відповідно до відкритих джерел, Пілуєв був нагороджений медаллю «За повернення Криму» та за участь у бойових діях у Сирії.

Загибель штурмана Олексія Високіна підтвердила його двоюрідна сестра. Вона сказала, що їй про це стало відомо від його батьків.

Під фото ще одного члена екіпажу Іл-76 бортового радиста Ігоря Саблінського у соцмережі з’явились коментарі, в яких висловлюють співчуття щодо його загибелі.

Також політ мав обслуговувати бортінженер авіадесантного обладнання Сергій Житєньов, але наразі не вдалося незалежно підтвердити його загибель.

Згідно з витоками з російських баз даних, місцем служби п’ятьох членів екіпажу вказаний 117-й військово-транспортний авіаційний полк. Таку ж інформацію публікувало Головне управління розвідки Міноборони України у березні 2022, вказавши Беззубкіна, Високіна, Пілуєва, Житєньова та Саблінського у списку військовослужбовців 117-го окремого транспортного авіаційного полку, «які доставляють зброю та боєприпаси для вбивства мирних громадян України».

117-й полк — це військова частина № 45 097 в Оренбурзькій області. Згідно з відкритими даними, цей полк займається обслуговуванням військово-транспортних засобів, що перевозять спеціальні вантажі для матеріального забезпечення армії рф. Літаки цього полку базуються на аеродромі в Оренбурзі.

Інформацію російської влади про те, що на борту також перебували українські полонені, наразі журналістам незалежно перевірити не вдалось.

Схожі новини