Передплата 2024 «Добра кухня»

Сергій Лещенко вважає, що Європа має припинити допомогу біженцям з України

  • 23.01.2024, 10:45
  • 1 497

Радник глави Офісу президента України Сергій Лещенко вважає, що країни ЄС мають «припинити допомагати українцям, які змушені були рятуватися від війни»

Сергій Лещенко. LIGA.net
Сергій Лещенко. LIGA.net

Радник керівника Офісу президента України та екснардеп Сергій Лещенко поділився «ідеєю», як повернути додому українських біженців. Для цього європейські країни повинні «припинити допомогу українцям, які виїхали через війну».

За словами Лещенка, українцям, які залишилися в країні, і тим, хто виїхав за кордон, «все важче знаходити спільну мову».

«Тому що люди, які виїхали з України, ніколи не зрозуміють людей, що залишилися. Я вважаю, що приймаючі країни повинні припинити підтримку біженців, щоб вони могли повернутися додому», — зазначив Лещенко.

Водночас аргументи про те, що повертатися в Україну може бути небезпечно, екснардеп назвав «нісенітницею».

"У нас в Києві живе 3 млн людей, зокрема — сотні тисяч дітей. Аргумент про те, що це небезпечно — нісенітниця. Поверненцям не довелося б воювати в окопах. Але вони можуть купувати українські продукти в супермаркеті в Україні і платити за оренду квартири в Києві, користуватися поліклініками і аптеками та платити податки, щоб ми могли фінансувати школи. Ваші гроші відсутні в економіці. І ситуація стає все складнішою", — підсумував радник голови Офісу президента.

Схожі новини