Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Уряд Польщі сьогодні підпише угоду з фермерами для припинення блокування кордону з Україною

  • 06.01.2024, 12:15
  • 442

Уряд Польщі підпише угоду з фермерами для скасування блокади пункту пропуску «Шегині - Медика» на кордоні з Україною

Фото; Слово і Діло
Фото; Слово і Діло

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

За даними видання, сьогодні, 6 січня, міністр сільського господарства й розвитку села Польщі Чеслав Секерський у Жешуві підпише угоду з представниками руху «Ошукане село», щоб ті припинили блокування пункту перетину кордону з Україною в Медиці.

Секерський збирається надати їм письмові гарантії виконання трьох вимог фермерів-протестувальників: надання субсидій на кукурудзу, гарантії непідвищення податків і дешеві кредити.

Зазначається, що Польща звернулась до Європейської комісії, аби отримати схвалення щодо субсидій. Скасування підвищення податку на 21% має затвердити польський Сейм. Водночас гарантування кредитів забезпечать місцеві органи влади, які потім отримають компенсацію з держбюджету.

Крім того, «Ошукане село» вимагало поширити заборону на імпорт сільгосппродукції з України на додаткові продукти, як-от м’які фрукти, цукор, спирт, мед, яблучний концентрат, яйця та м’ясо птиці.

Після укладання угоди фермери мають припинити блокаду. При цьому джерела Rzeczpospolita стверджують, що міністр станом на вечір п’ятниці 5 січня ще не ухвалив остаточного рішення.

Схожі новини