Передплата 2024 «Добра кухня»

Для танків Abrams потрібен додатковий захист він FPV-дронів, — ЗМІ

  • 04.01.2024, 18:55
  • 614

Україна отримала 31 танк Abrams два місяці тому, але досі не використовує їх у бою

Фото ЗСУ
Фото ЗСУ

На танки варто встановити додаткову броню, щоб захистити їх від вибухівки, яку можуть скидати російські безпілотники.

Адже найбільшою загрозою для танків з обох сторін зараз, на рівних із мінами, є безпілотники.

Abrams — одні з найкраще захищених танків у світі. Та вони не є невразливими для нападу. Особливо вони вразливі перед FPV-дронами, адже безпілотники можуть вражати саме там, де Abrams мають найтоншу броню — у верхній частині та вздовж боків.

Аналітик Габріель Сілвейра наголосив, що товщина броні на даху Abrams — лише 25 мм. Дрон навіть зі старим протитанковим зарядом може пробити це місце і вбити чи поранити члена екіпажу, а також пошкодити електронні компоненти чи підпалити танк.

Бічна броня Abrams — теж проблемна. З боків танк оснащений дещо застарілими бортами з композитної броні. Решта ж корпусу закрита простими сталевими бортами.

Раніше українці вже оснащували свої танки додатковим захистом від дронів. Вони додавали каркаси, рейки та динамічну броню. Так посилили британські Challenger 2 та німецькі Leopard.

Forbers пише, що для Abrams найкращим захистом стали б решітки, прикручені до бортів та верху танку. Вони дозволили б підірвати заряд, що несе безпілотник, за кілька сантиметрів від корпусу танку.

Також Abrams’ами було би доречно оснастити 47 механізовану бригаду. Зараз вона озброєна німецькими Leopard. Але Німеччина передала лише 21 таку машину. Щонайменше 4 з них бригада втратила, а інші перекинула до сусідньої 21 механізованої бригади.

Схожі новини