Передплата 2024 ВЗ

Майстриня обіцяє грошову компенсацію за будь-яку інформацію про викрадені іграшки

Міський голова Жовкви Олег Вольський розповів для «ВЗ» деталі розслідування крадіжки ялинкових іграшок, які вишила дружина військового

Фото Жовківської громади
Фото Жовківської громади

Правоохоронці Жовкви розслідують справу резонансної крадіжки унікальних ялинкових іграшок, які на головну ялинку міста виготовила дружина військового. Нагадаємо, жовківська майстриня Галина Ковальська встановила рекорд України: вона виготовила 150 авторських прикрас у патріотичному стилі для лісової красуні, яка росте в центрі містечка. На створення вишитих новорічних прикрас майстриня витратила 100 тисяч гривень — місячну фронтову зарплату свого чоловіка.

Але кілька днів тому до ялинки «навідалися» невідомі, які поцупили авторські іграшки. Як розповів для «ВЗ» міський голова Жовкви Олег Вольський, за фактом крадіжки кульок порушено кримінальну справу. Поліцейські Жовкви розшукують злочинців.

«Правоохоронці розглядають камери відеоспостережень, — каже мер Жовкви. — Дивляться з різних ракурсів. Частину камер уже подивилися, частину ще дивляться. Ялинкові іграшки крали молодики, які маскувалися капюшонами на головах. Їх важко впізнати. Але поліція встановить їхні особи. Припускаємо, що це могли бути місцеві мешканці. Ці люди просто не цінують чужу працю. Або робили це для розваги… Думаю, крали цілеспрямовано. Можливо, були напідпитку. Закликали людей повідомляти нас, або поліцію будь-які деталі. Під свій особистий контроль цю справу взяв начальник Жовківського відділу поліції. Це прикра історія. У нас в місті ще не було таких ситуацій».
Через крадіжку ялинкових прикрас, каже Олег Вольський, поліція посилила патрулювання біля міської ялинки. Також підхід до ялинки планують закрити будівельною сіткою, аби унеможливити повторні злочини.

Тим часом майстриня обіцяє грошову компенсацію за будь-яку інформацію про викрадені іграшки. «Соромно мені за тих, хто вкрав», — каже у розпачі Галина Ковальська.

Схожі новини