Передплата 2024 «Добра кухня»

«Влада вчепилася за можливість покошмарити опозиційне ЗМІ»

  • 16.11.2023, 17:18
  • 538

Влада вхопилася за можливість вчергове покошмарити опозиційне ЗМІ, і Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила позачергову перевірку «5 каналу» через висловлювання Ірини Фаріон у шоу «Рандеву з Яніною Соколовою»

Про це пише народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз у Facebook.

«Захисники» свободи слова та дотримання законодавства щодо медіа побачили порушення принципів недискримінації і оперативно зайнялися наведенням «порядку». Звісно, коли ведучі марафону дозволяють собі дискримінацію людей з аутизмом, то «это другое», і всі повноважні органи закривають на це очі. А коли в опозиційному ЗМІ гість висловлюється дискримінаційно, то терміново треба відправляти «ревізора», — обурилася Фріз.

«Цікаво, що Нацрада більш, ніж півтора року не помічає незаконне вимкнення з мережі цифрового мовлення цього самого „5 каналу“ і не робить ЖОДНИХ кроків, щоб захистити ліцензованого мовника від свавілля Банкової та її прибічників. Чекаємо на незалежні висновки перевірки, можливо, хоч там суспільство і міжнародні партнери України, нарешті, почують відповідь — чому свобода ЗМІ у нас дозволенна лише провладним олігархічним каналам? І коли „5 канал“, „Прямий“ і „Еспресо“ нарешті повернуться в ефір», — резюмує Фріз.

Схожі новини