Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині правоохоронці затримали мешканця Дніпропетровщини, який намагався перевезти через кордон двух ухилянтів

  • 26.10.2023, 15:30
  • 620

22 жовтня житель Дніпропетровської області намагався незаконно перевезти через пункт пропуску Шегині-Медика двух ухилянтів

Ухилянти. Фото: Національна поліція Львівської області
Ухилянти. Фото: Національна поліція Львівської області

Про це повідомили у Національній поліції Львівської області.

«45-річний мешканець Дніпропетровської області взявся незаконно переправити двох військовозобов'язаних чоловіків, мешканців Сумської області, за межі України. Для цього він використовував спеціально переобладнаний мікроавтобус «Фольксваген Крафтер», де організував місце схову між пасажирським та багажним відділеннями.

22 жовтня він з двома «ухилянтами», які перебували у схованці, приїхав на міжнародний пункт пропуску, розташований на території Яворівського району Львівської області, де намагався перетнути державний кордон України з Республікою Польща. Проте, під час проходження контролю прикордонники виявили чоловіків, які ховались у бусі", — повідомили у поліції.

Правоохоронці затримали водія мікроавтобуса та повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Суд обрав водію мікроавтобуса запобіжнтй захід у вигляді тримання під вартою.

Якщо провину водія доведуть то йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Спеціально переобладнаний мікроавтобус «Фольксваген Крафтер», у якому зловмисник намагався незаконно перевезти чоловіків у Республіку Польща, правоохоронці вилучили.

Схожі новини