Передплата 2024 «Добрий господар»

На дорогах Львівщини вночі встановлять додаткові блокпости. Для чого?

Про нововведення у період воєнного стану повідомив на брифінгу заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик

Фото: Цензор.НЕТ
Фото: Цензор.НЕТ

На автошляхах Львівщини встановлять додаткові блокпости. Посилення безпекових заходів спрямоване на посилення обороноздатності регіону та запобігання дестабілізації суспільно-політичної ситуації. Додаткові блокпости будуть у період комендантської години, яка діє з опівночі до 5 ранку (найближчим часом на Львівщині змінять час комендантської години, підлаштують його до зимового періоду).

Таке рішення 28 вересня 2023 року ухвалено на засіданні Ради оборони Львівської області. Фотографувати блокпости заборонено. Мешканців області просять повідомляти у правоохоронні органи про осіб, які здійснюють фото- і відеофіксацію оборонних об'єктів, об'єктів критичної інфраструктури.

Про це повідомив на брифінгу заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик.

«У нічний час комендантської години на окремих ділянках автошляхів області (на кільцевій дорозі) під час повітряних тривог буде обмежено рух важковагового транспорту, скутерів, мотоциклів та іншого транспорту, які порушують звуковий режим і заважають нашим силам ППО виявляти повітряні цілі ворога», — наголошує чиновник Львівської ОВА.

За його словами, блокпости працюватимуть з метою громадської безпеки Львівської області, особливо в умовах початку опалювального сезону, як додаткового ризику для стратегічних об'єктів, зокрема для об'єктів енергетичної інфраструктури.

В управлінні СБУ Львівської області кажуть, потреба блокпостів є, оскільки дестабілізація є цілком реальною.

«Ворог знову завдає удари по енергетичних об'єктах і прагне розпалити ворожнечу, поширюючи фейки і маніпуляції, — сказала на брифінгу речниця СБУ у Львівській області Роксолана Яворська. — Актуальне завдання СБУ — не допустити провокацій і дестабілізації ситуації, а також проникнення російських диверсійно-розвідувальних груп».

Схожі новини