Передплата 2024 «Добра кухня»

«Удар по головній площі великого міста — це жахливо!» — Деніз Браун

  • 20.08.2023, 10:30
  • 743

Координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун засудила ракетний удар рф по центру Чернігова, внаслідок якого загинуло семеро людей, з яких одна дитина

Наслідки ракетного удару в Чернігові. Фото з мережі
Наслідки ракетного удару в Чернігові. Фото з мережі

Про це вона написала на сайті представництва ООН в Україні.

«Я вражена новиною про черговий російський удар, який тільки що було завдано по центру Чернігова на півночі України, унаслідок якого були вбиті та поранені десятки мирних мешканців, у тому числі діти. Особливо жахливо, що удар було нанесено по головній площі великого міста вранці, коли люди гуляють або йдуть до церкви, щоб відсвяткувати релігійне свято для багатьох українців.

Я засуджую цю практику російських ударів по густонаселених районах України, що призводить до загибелі людей, масових руйнувань та різкого зростання гуманітарних потреб", — заявила Браун.

Генеральна директорка ЮНЕСКО Одрі Азуле заявила, що також «вражена» цим нападом.

«Частково зруйновано театр та пошкоджено інші культурно-освітні приміщення. Вся думка про постраждалих», — написала вона в соцмережах.

Міністерство культури України нагадало, що центр Чернігова, міста з тисячолітньою історією, є кандидатом на номінацію до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Схожі новини