Передплата 2024 «Добрий господар»

Досудове розслідування справи про незаконне привласнення землі в Одесі, організоване за участю Труханова, завершено

  • 02.08.2023, 17:40
  • 591

Завершено досудове розслідування щодо злочинної організації, серед учасників якої - чинний мер Одеси Геннадій Труханов, чинні та колишні посадовці Одеської міськради

Труханов. Фото з мережі
Труханов. Фото з мережі

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Серед підозрюваних осіб — мер Одеси, його колишній заступник, колишній керівник департаменту комунальної власності Одеської міськради та його заступник. А також інші особи — представники товариств-забудовників та учасники злочинної організації - приватні особи.

.За даними слідства, протягом 2016−2019 років підозрювані розробили злочинну схему привласнення коштів місцевого бюджету та земельних ділянок для подальшої забудови.

Так, земельні ділянки територіальної громади Одеси передавались в оренду в обхід конкурсу виключно наперед узгодженим товариствам-забудовникам. Забудовники сплачували кошти або передавали майно (квартири, нежитлові приміщення) зловмисникам, які через підконтрольних осіб в Одеській міській раді забезпечували ухвалення відповідного рішення на передачу в оренду зазначених ділянок.

Загальний розмір завданих збитків за цими епізодами за результатами експертизи оцінено в 689 млн грн.

Під час розслідування встановлено факти легалізації коштів, одержаних злочинною організацією від вчинення інших кримінальних правопорушень.

Повідомляється також, що із вказаного кримінального провадження виділено матеріали досудового розслідування щодо колишнього керівника прокуратури Одеської області, якого теж підозрюють у незаконному заволодінні землею територіальної громади Одеси, а також в триманні від представника компанії-забудовника неправомірного хабаря у вигляді квартири.

Схожі новини