Передплата 2024 «Добрий господар»

«Армія, мова, віра, Європейський Союз і НАТО — це те, чим живе зараз весь український народ»

  • 28.07.2023, 13:15
  • 604

Петро і Марина Порошенки разом з депутатами «Європейської Солідарності», волонтерами, військовими та вірянами ПЦУ у 1035-у річницю Хрещення України-Руси, день Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого та в День Української Державності взяли участь у Божественній літургії в Києво-Печерській Лаврі, яку очолив Митрополит Епіфаній

«1035 років тому Україна-Русь була хрещена, і пішла не в мокшанські болота, а у Новий Рим, до європейських країн. І зараз вона рішуче обрубує те, чим її зв’язали з росією, з «п'ятою колоною», — сказав Порошенко журналістам після закінчення літургії. «Після служби ми йдемо в парламент разом з колегами для того, щоб примусити поставити законопроект, який ліквідує «п'яту колону» росії», — зазначив Порошенко.

Він також нагадав, що саме після отримання Томосу про автокефалію відродилась Православна церква України: «Жахливо уявити собі, щоб б було, якби не було Томоса і якби не було нашої об'єднаної єдиної соборної Православної церкви», — зауважив п’ятий президент.

«А ще цементує нашу націю, нашу державу мова. Та найважливіша для всіх нас зараз армія, за яку ми всі молимося, яка забезпечує існування нашої держави, і яка нас точно приведе до Перемоги над демоном-агресором. Сьогодні все вирішується на полях боїв. Ми віримо в Збройні Сили України, ми дякуємо союзникам за зброю і допомогу. Але основу держави зміцнювати нам, як би не було складно і важко», — говорить Петро Порошенко.

«Армія, мова, віра, Європейський Союз і НАТО — це те, чим живе зараз весь український народ. 24 лютого 2022 року стало величезним випробуванням, але точно вже ні в кого немає сумнівів, що для нас найважливіше. Ніхто не похитне нашу тверду впевненість в нашій перемозі, у вірі нашої держави і у нашому русі в Європейський Союз», — переконаний Порошенко.