Передплата 2024 ВЗ

MONATIK підтримав мешканців львівського Прихистку «Твоя опора»

  • 17.07.2023, 11:42
  • 1 748

Артист з благодійним концертом завітав до сімей найбільшого Прихистку «Твоя опора» у Львові. Завдяки спільній ініціативі MONATIK та Фонду «Твоя опора» вдалося зібрати понад 850 тисяч гривень, збір триває

У рамках концерту у Львові, MONATIK зустрівся зі 120 мешканцями Прихистку «Твоя опора» та передав кошти на побутову техніку. Нині потреба у подібному закладі залишається високою: щомісяця тільки у Прихисток «Твоя опора» звертається 100 нових людей, які втратили все.

«Минулого року Фонд „Твоя опора“ запустив проєкт Прихисток для українців, які тікали від війни. Окрім базових життєвих потреб, ми закриваємо питання пошуку житла, працевлаштування, емоційної підтримки, надаємо консультації психологів, юристів, медперсоналу. Готові прийняти одночасно до 200 людей. Бути подібним місцем турботи стає можливим завдяки щоденній роботі команди та благодійній допомозі. Тому ми неймовірно вдячні MONATIK за підтримку Прихистку та безпосередньо його мешканців», — Валерія Татарчук, засновниця та голова Фонду «Твоя опора».

Загалом завдяки спільній ініціативі Всеукраїнського благодійного туру «ART Оборона» MONATIK та Фонду «Твоя опора» вже вдалося зібрати 851 956 гривень. Кошти були направлена на гуманітарні потреби сімей із Херсонщини та мешканців Краматорської громади, а також частина коштів до львівського Прихистку.

Під час візиту до Прихистку MONATIK познайомився з художницею Оленою з Ізюма. У свої 62 роки жінка вимушена була поїхати зі свого міста через те, що її домівку повністю зруйнували. Окупанти обстрілювали місто з авіації: були і загиблі, і поранені, а сама будівля мала масштабні руйнування по всій площі. На вулиці пані Олени не залишилося жодного уцілілого житла. Сама вона отримала контузію і тепер погано чує. Олена подарувала артистові свою картину, яку було продано на благодійному аукціоні перед концертом MONATIK «ART Оборона». Всі гроші будуть також направлені на потреби постраждалих від війни.

На згадку MONATIK підписав український 10-метровий прапор, пошитий у 2015 році. Цей прапор знаковий: на ньому стоять підписи багатьох волонтерських організацій з різних куточків країни.