Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Під час ракетної атаки на Львів постраждали обласні дитячі комунальні заклади, — ОВА

  • 06.07.2023, 14:00
  • 1 560

Під час нічної ракетної атаки на Львів у ніч на 6 липня у зоні ураження опинилися два дитячі комунальні заклади. 69 вихованців комунального будинку дитини й 13 чергових працівників перебували в укритті, тому ніхто не постраждав

Фото Львівської ОВА із місця події
Фото Львівської ОВА із місця події

Про це повідомила тимчасова виконувачка обов’язків керівника закладу Олена Кенс.

Унаслідок вибуху ракет вибиті приблизно двісті вікон, двері, зруйновані елементи будівлі й конструкція даху. На місці працює комісія під керівництвом в.о. начальника Управління майном спільної власності Львівської обласної ради Андрій Білоуса, яка оцінює завдані агресором збитки.

«У закладі постійно перебувають діти віком до 6 років. Усі вони під час тривоги були евакуйовані працівниками у безпечне місце, — зазначила Олена Кенс. — Зараз з дітьми працюють штатні психологи».

У санаторній школі пошкоджені 13 вікон. Постраждалих і поранених немає.

Загалом під час атаки постраждали 5 комунальних закладів.

«Станом на цю хвилину під час огляду бачимо, що, як мінімум, 5 комунальних закладів постраждали внаслідок нічної ракетної атаки на Львів. Це санаторна школа — науковий ліцей і дитячий будинок, в якому перебували діти. Слава Богу, вони всі живі й здорові, бо вчасно відреагували працівники закладу, які перемістили дітей в укриття. Також постраждали спортивна школа, кінотеатр і центр краєзнавства. Обстеження продовжуються. Будуть складені акти, які зафіксують ці пошкодження. Ми ж негайно розпочинаємо відновлення того, що можна зробити власними силами», — повідомив Андрій Білоус.

За попередніми даними, сума завданих збитків становить кілька сотень тисяч гривень.

Схожі новини