Передплата 2024 «Добра кухня»

Десантникам доставили боєприпаси для дронів, вантажівки і електроніку

  • 01.07.2023, 18:55
  • 596

Петро Порошенко передав кільком бригадам ДШВ на Донеччині велику партію техніки та боєприпасів

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

25-а бригада отримала великий комфортабельний автобус для перевезення особового складу, електроніку для командних пунктів та партію гранат ВОГ, які скидають з квадрокоптерів на позиції росіян.

80-а бригада отримала лазне-пральні комплекси та 5 вантажівок DAF.

Десантники, розвантажуючи ящики з гранатами, кажуть: ВОГи хороші, «скиди» виходять як треба. Кожна граната підписана «привітом» для русні - це волонтери передають свої дуже конкретні побажання ворогу.

«Чим більше в нас буде засобів вогневого ураження, тим більше ми зможемо знищити ворогів і врятувати життя наших воїнів», — сказав військовий.

Порошенко наголошує: «немає більш надійних людей, кому ми можемо це передати».

Вантажівки DAF — це окрема мрія кожного зам по тилу, особливо там, де немає нормальних доріг. «Зараз бездоріжжя, дороги розбиті і без вантажівок просто неможливо», — пояснюють хлопці, розбираючи ключі від британських машинок.

Також 80-а бригада тепер має повний комплект лазне-пральних комплексів — 5 одиниць. Порошенко пояснює: поки це норма на бригаду, далі буде видно.

П’ятий президент закликав українців допомогти знайти для військових більше великих автобусів. Порошенко каже — запити є не лише від десанту.

«За цими автобусами вже вишикувалася черга. Окрім десанту, їх просять у нас авіаційні, артилерійські, моторизовані бригади», — додав він.

Автобуси потрібні, бо військові часто пересуваються з навчальних центрів у зону бойових дій, проводять передислокації. Важливо, щоб вони їздили з комфортом, якого на фронті обмаль — пояснив п’ятий президент.

Він звернувся до всіх, хто має інформацію про автобуси у Європі у гарному стані: «Пишіть нам, ГО „Справа Громад“. Ми купимо, щоб забезпечити наші війська комфортом».

«Моральний дух у наших хлопців високий. А ми щасливі їм допомагати», — наголосив Порошенко.

Як відомо, Фонд Порошенка разом з волонтерами ГО «Справа Громад» системно постачає у ЗСУ вкрай необхідні транспортні засоби, кількість яких вже сягає сотень. Понад 300 вантажівок Leyland DAF були законтрактовані у Великій Британії, половина з них вже на фронті. Для потреб артилерії також придбали два танкові супертягачі Oshkosh, корисне навантаження яких становить 60 тон.

Від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року Фонд Порошенка з волонтерами ГО «Справа Громад» передали у війська техніку та оснащення на 3 млрд грн.

Схожі новини