Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна отримала вакцину від поліомієліту

  • 20.06.2023, 15:50
  • 753

В Україну доставили понад 156 тисяч доз вакцини проти поліомієліту

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Вакцина отримають області для рутинної вакцинації. Препарат надали у межах Глобальної ініціативи з ліквідації поліомієліту (ГІЛП).

«Єдиний надійний спосіб запобігти поліомієліту — це вакцинація. У межах співпраці МОЗ з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) ми системно забезпечуємо пункти щеплення по країні необхідною вакциною. Україна належно відреагувала на спалах поліомієліту наприкінці 2021 року і, попри виклики воєнного часу, забезпечила необхідний контроль за поліомієлітом та додаткові заходи з вакцинації. Та загроза поширення поліомієліту залишається — і навіть посилилася через війну, оскільки ще щонайменше 144 тисячі щеплень не вдалося зробити в межах кампанії форсованої імунізації з вакцинації дітей проти поліомієліту ІП», — розповів головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Поліомієліт — це інфекційне захворювання, яке спричиняє вірус поліо. Він вражає нервову систему та може призвести до паралічу або навіть смерті. Захворіти на поліо можуть усі невакциновані - і дорослі, і діти. Ліків проти поліо не існує, але йому можна ефективно запобігти вакцинацією.

Схожі новини