Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Абрамович відмовляється виділити Україні 2,3 мільярда фунтів з продажу «Челсі»

  • 18.06.2023, 17:45
  • 795

Російський олігарх Роман Абрамович, який знаходиться під санкціями, не підписує угоду про виділення до фонду для України 2,3 млрд фунтів стерлінгів, оскільки хоче, щоб частина коштів дісталась росіянам, які теж постраждали від війни

Челсі. Фото з мережі
Челсі. Фото з мережі

Про це пише Daily Mail.

Абрамович хоче, щоб частина коштів, виручених від продажу футбольного клубу Челсі, пішла на допомогу «росіянам, які постраждали від війни».

Видання підкреслює, що ні уряд Британії, ні Єврокомісія не погодяться на такий крок, поки діють санкції проти рф.

Джерела Daily Mail в уряді підтвердили, що це так. За словами міністра закордонних справ Великої Британії Джеймса Клеверлі, наразі немає певності, що кошти будуть виплачені до того, як уряд піде на літні канікули наступного місяця.

«Ми хочемо переконатися, що вивільнені гроші надходять виключно до тих одержувачів, на яких вони спрямовані. Мені потрібна повна впевненість, що це так», — сказав Клеверлі.

Додається, що представники фонду ще минулого літа сподівались переказати кошти. Тепер вони очікують надходження коштів до України до настання зими.

Нагадаємо, що в травні 2022 року колишній власник лондонського клубу — російський олігарх Роман Абрамович, під тиском влади Великобританії, позбувся свого улюбленого дітища.

Схожі новини