Передплата 2024 ВЗ

Львів отримав 50,2 млн грн від сплати штрафів за неналежне паркування

  • 02.01.2023, 18:15
  • 849

За 2022 рік міський бюджет Львова отримав 50,2 млн грн від сплати штрафів за порушення правил стоянки/зупинки автотранспорту

Фото - Роман Балук
Фото - Роман Балук

Про це розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Як додали в міському управлінні безпеки, через порушення правил стоянки, за минулий рік на арешт-майданчик евакуювали 3 577 автомобілів.

«Цього року Львів планує допомогти ЗСУ на 500 млн гривень. Це допомога у вигляді обладнання, машин, одягу нашим чотирьом бригадам, які сьогодні на передовій. Але є питання у наповненні цього бюджету. Одне із джерел його наповнення — це кошти, яке місто збирає за штрафи від паркування.

Я розумію людей, бо не завжди приємно сплачувати штрафи. Але ви повинні розуміти, що кожен штраф, який ви сплачуєте, має кінцевого бенефіціара — це наш військовий.

Тому прошу вас не порушувати правила дорожнього руху. Але якщо порушили, то гідно оплатіть цей штраф, адже таким чином наша армія стане більш дієздатною", — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, мінімальний розмір штрафу — 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник не сплачує штраф впродовж 10 днів, то сума подвоюється.

Схожі новини