Передплата 2024 «Добрий господар»

У Британії затримали Фрідмана, — ЗМІ

  • 03.12.2022, 18:20
  • 1 151

Національне агентство боротьби зі злочинністю Великої Британії (NCA) затримало російського мільярдера Михайла Фрідмана за підозрою у відмиванні грошей, згодом його звільнили під заставу

Михайло Фрідман. Фото із мережі
Михайло Фрідман. Фото із мережі

«NCA здійснило масштабну операцію з арешту багатого російського бізнесмена за підозрою у відмиванні грошей, змові з метою обману Міністерства внутрішніх справ та змові для неправдивих свідчень», — йдеться у повідомленні Національного агентства по боротьбі зі злочинністю Великої Британії.

Відомо, що 58-річного бізнесмена затримали у четвер, 1 грудня, у його багатомільйонній резиденції в Лондоні. Крім того, затримали ще двох осіб. 35-річний чоловік, який працював у цьому будинку, був затриманий неподалік за підозрою у відмиванні грошей та перешкоджанні офіцеру NCA. Він виходив з будинку із сумкою, в якій було виявлено тисячі фунтів стерлінгів готівкою.

Інший чоловік, віком 39 років, колишній бойфренд теперішньої партнерки бізнесмена, був заарештований у своєму будинку в Пімліко, Лондон, за відмивання грошей та змову задля шахрайства.

В операції у лондонському будинку бізнесмена задіяли понад 50 офіцерів. За результатами масштабних обшуків, слідчі NCA вилучили кілька цифрових пристроїв та значну кількість готівки.

Усі троє осіб були допитані NCA та звільнені під заставу.

За даними трьох джерел УП в бізнес-колах, йдеться про Михайла Фрідмана.

Джерела УП в оточенні олігарха повідомили, що він перебуває вдома у Лондоні.

Схожі новини