Передплата 2024 «Добрий господар»

Президент підписав петицію про заборону російських артистів в Україні

  • 04.11.2022, 15:05
  • 878

Президент України Володимир Зеленський підтримав петицію щодо заборони творчої діяльності громадян рф в Україні

Володимир Зеленський. Фото ОПУ
Володимир Зеленський. Фото ОПУ

Про це йдеться на сайті Офісу президента України.

«Відповідно до статті 40 Конституції України та статті 23−1 Закону України «Про звернення громадян», я розглянув розміщене на веб-сайті Офіційне інтернет-представництво Президента України — електронну петицію. А. С. Клименко «Заборонити громадянам росії здійснювати творчу професійну діяльність в Україні, яку підтримали понад 25 тисяч осіб», — заявив президент.

Він подякував усім, хто приєднався до цієї петиції, за активну громадянську позицію.

«російську культуру активно використовує пропагандистська машина держави-агресора, яка здійснює відкриту широкомасштабну військову агресію проти України, злочини проти людяності. І нашими завданнями є розвиток цілісного національного культурного простору, його деколонізація, боротьба з проросійською пропагандою, очищення від російської та радянської спадщини, яка закріплює в Україні російські пропагандистські наративи», — йдеться у тексті петиції.

Також президент зазначив, що задля захисту інтересів та національного культурного простору ним направлено петицію прем'єр-міністру України Денису Шмигалю.

«…з проханням доручити, відповідно до компетенції опрацювати порушені в ній питання, вжити належних заходів реагування та про результати проінформувати автора петиції», — йдеться у відповіді Зеленського.

Схожі новини