Передплата 2024 «Добра кухня»

"Небезпечний параноїк": офіцер НАТО відверто висловився про Путіна

  • 04.07.2021, 15:55
  • 735

Президент РФ Володимир Путін навряд чи піде на великий відкритий наступ на Україну. Але з огляду на величезний арсенал зброї і мілітаристську пропаганду, повністю виключати таку небезпеку не можна

Про це в ефірі телеканалу OBOZREVATEL розповів капітан першого рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах.

«Я не психіатр, я не можу читати думки Путіна. Але всі ми повинні розуміти, що це запалений мозок, це параноя», — заявив він.

«Люди, які у яких так багато влади, починають жити в зовсім іншому, параноїдальному світі. У них немає друзів, нікому довіряти не можна… І це завжди створює загрозу війни, особливо тоді, коли у них такий великий арсенал металобрухту і переконання, що «ми перемогли, можемо повторити», — попередив Табах.

За його оцінками, лідер країни-агресора, найімовірніше, обере іншу тактику.

«Путін до самих кісток кагебешник. Він в лобову атаку не ходить, це не його стиль. Він буде смикати Донбас, Крим, трохи обстрілювати, щоб ця рана весь час кровоточила, підтримувати п'яту колону в Україні, живити її, створювати конфлікти. Головне, щоб всі розсварилися, щоб був розкол не тільки в Україні, але і в Америці, і в Європі», — припустив офіцер.

Читайте також: Сезонне загострення: Путін наказав зміцнити «братні зв'язки» з українцями та білорусами

Водночас він закликав керівництво України не скидати з рахунків можливість великого наступу і готуватися до нього.

«До небезпеки треба завжди бути готовим. Чорт його знає, що йому на думку спаде. Чорт його знає, що спаде на думку якомусь командиру російського корабля чи льотчику. Хочеш миру — все одно готуйся до війни», — підсумував Табах.

Схожі новини