Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"ЄС" вимагає розслідувати розкрадання антиковідного фонду

  • 16.05.2021, 11:28
  • 508

Владі не вдасться звалити на міністра охорони здоров’я Степанова провал у боротьбі з пандемією коронавірусу

Про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час виступу на форумі депутатів Львівщини. Він наголосив на необхідності повного аудиту витрат мільярдів гривень з антиковідного фонду.

«Нещодавно були оприлюднені цифри Національної академії наук, які свідчать про те, що смертність в Україні від „ковіду“ становить не 50, а 140 тисяч людей. 140 тисяч українців заплатили за вашу безпорадність, за те, що ви скеровували гроші на „велике крадівництво“, бо звідти течуть 20% відкатів. Це злочин проти українського народу», — наголосив Петро Порошенко.

«На Степанова перекласти не вдасться. Хто такий Степанов? Його ніхто не знає і нічого від нього не залежить. І коли ви забирали гроші з „ковідного“ фонду, Степанов тявкнути не смів. Але ви направляли гроші на „велике крадівництво“, від цього в Україні помирали люди», — сказав Порошенко.

«І зняттям Степанова ви не обмежитеся, бо треба зробити те, що ми вимагаємо, — через парламентський контроль аудит „ковідного“ фонду. І всіх, хто крав гроші, — за ґрати, а не ваших політичних опонентів, які не соромляться казати правду», — зауважив лідер «Європейської Солідарності».

Порошенко наголосив, що влада не змогла забезпечити три ключові позиції — вакцини, кисень і достатню кількість ліжко-місць для хворих на коронавірус.

«Для того, щоб вчасно закупити вакцини, треба було заплатити влітку минулого року невелику попередню оплату. Вони тоді роздерибанили фонд і назвали себе „чемпіонами світу“, пообіцявши, що Україна буде в першій десятці країн з вакцинації. Щось не чую звіту про виконання ваших обіцянок», — зауважив Порошенко.

«Друге — це кисень. Людей позбавили права дихати. Де вони були тоді, коли треба було займатися киснем?», — обурюється п’ятий Президент.

«Я твердо переконаний, що вакцини, кисень і ліжка — це те, що влада здатна була забезпечити. Вона не тільки сама нічого не зробила, вона ще й забрала кошти в місцевого самоврядування, яке намагалося в межах власних можливостей врятувати людей», — констатує Петро Порошенко.

«Епідемія не закінчиться влітку 2021 року, тому нам потрібні вакцини. Вакцинний націоналізм, який світ продемонстрував в 2020 році, дуже добре має нас навчити», — резюмує Порошенко.

Схожі новини