Передплата 2024 «Добрий господар»

Епіфаній розповів про роботу храмів на Великдень

  • 25.04.2021, 09:45
  • 548

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній запевнив, що храми у Великдень будуть відкриті, проте церква зробить усе можливе, аби убезпечити вірян у часи пандемії, зокрема, планується масове освячення пасок на хлібокомбінатах

Фото умовне
Фото умовне

Про це предстоятеля Української православної церкви розповів виданню Радіо Свобода.

Митрополит розповів, що святі отці будуть освячувати паски на хлібокомбінатах, на заводах та у магазинах: «Є цілі мережі магазинів, які звертаються до нас. Навіть у Києві ми делегуємо священнослужителів, які впродовж цих днів звершують освячення пасок і різних страв».

Також на Великдень усі бажаючі зможуть піти до церкви, але за умов дотримання дистанції і використовуючи захисні маски.

«Храми будуть відчинені. І на вулиці, наскільки мені відомо з рішення МОЗ, і є заяви МОЗ про те, що не буде таких жорстких обмежень. Богослужіння будуть звершуватися. Але зараз ми бачимо, що центральна влада передала фактично повноваження на місця. І кожна громада на місці, чи це обласний центр, чи це ОТГ, ухвалюють рішення, залежно від того, в якій зоні вони перебувають. Якщо це «червона» зона, коли хвороба інтенсивно розвивається, то, звичайно, обмеження посилюються.

І це стосується також і церковних ієрархів. Як ми зараз бачимо по всій Україні, що архієреї нашої церкви в певних обласних центрах, в областях звертаються до духовенства, до вірних із закликом, що потрібно більше обмежити можливість щодо звершення масових богослужінь. І це нормально, кожен вирішує на місці. А централізовано у нас вже ухвалені відповідні рішення про те, як потрібно поводити себе в цих складних умовах", — сказав він.

Читайте також: МОЗ дало рекомендації щодо святкування Великодня

Схожі новини