Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"За кожне з цих слів неодмінно доведеться відповідати. І перед законом України, і перед Богом": Зеленський звинуватив політиків у дискредитації вакцинації

  • 27.03.2021, 16:45
  • 806

Президент України Володимир Зеленський закликав політиків не займатися дискредитацією процесу вакцинації через власні амбіції

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє офіційний сайт президента України.

За словами Зеленського, політичні діячі втратили голову у гонитві за швидкою популярністю, і їм байдуже, що від їхніх негативних висловлювань щодо вакцини можуть помирати українці.

«Я переконливо закликаю цих політиків: дуже зважено підбирайте слова, які вилітають з вашої ротової порожнини. Бо за кожне з цих слів неодмінно доведеться відповідати. І перед законом України, і перед Богом. Що для вас більший аргумент — вирішуйте самі», — сказав Зеленський.

Він додав, що процес вакцинації стикається зі складнощами, адже в Індії діє обмеження на експорт вакцини, і Україна розраховує, що індійський уряд перегляне це рішення.

«Проте варто розуміти, що позитивному вирішенню цього питання аж ніяк не сприяють, а швидше — сильно заважають і публічні висловлювання окремих українських політиків. Вони почали масштабну й брудну кампанію з метою дискредитації як самої вакцини, так і процесу вакцинації загалом», — зазначив Зеленський.

Він також повідомив, що на тижні, що минає, Україна отримала 215 тис. доз вакцини проти коронавірусу від китайського виробника Sinovac Biotech і очікує наступну партію препарату найближчими тижнями. Загалом підписаний контракт передбачає майже 2 млн. доз вакцини.

«Окрім Китаю, вакцину від Sinovac використовують уже 18 країн світу. Зокрема, Туреччина, де щеплення нею отримали Президент Ердоган і Патріарх Варфоломій», — сказав Зеленський.

Читайте також: Президент зняв відповідальність з виробників COVID-вакцин

Схожі новини