Передплатити Підтримати

Топ-3 соковитих та швидких у приготуванні страв із фаршу

Існує тисячі рецептів з фаршу, найпопулярніші: буріто, ледачі пельмені та котлети

Страви з фаршу — «паличка-виручалочка» для будь-якої господині. Вони ситні, смачні та не потребують багато часу на приготування.

Котлети

Для домашніх котлет зазвичай готують свинячо-яловичий фарш у співвідношенні 1: 3

Інгредієнти:

  1. фарш будь-який — 500 г
  2. м'якушки білого хліба — 200 г
  3. цибуля — 1 шт.
  4. вода — пів склянки
  5. борошно для панірування — 200 г
  6. спеції — за смаком

Приготування: До фаршу додати перемелену в м'ясорубці цибулю та спеції. Розділити на однакові порції та сформувати в руках котлету, додати паніровку. Скласти на присипану мукою дошку або стільницю. Смажити котлети на добре розігрітій олії з двох боків. Подавати із картопляним пюре чи овочами гриль.

Буріто

Буріто - техасько-мексиканська страва, що складається з великого пшеничного коржа з різноманітною начинкою

Інгредієнти:

  1. фарш — 500 г
  2. сир твердий — 300 г
  3. кукурудза консервована — 200 г
  4. біла квасоля консервована — 200 г
  5. томатний соус — 100 мл
  6. тортильї — 12 шт.
  7. цибуля — 1 шт
  8. болгарський перець — 1 шт.
  9. оливкова олія — за смаком
  10. сіль, перець, часник — за смаком

Приготування: Дрібно нарізати та обсмажити цибулю з фаршем до готовності. Злити рідину з кукурудзи й квасолі. Болгарський перець очистити від насіння та нарізати кубиками. З'єднати фарш з овочами, додати спеції та 100 грамів сиру. Залити все томатним соусом. Тушкувати кілька хвилин на середньому вогні. Тортильї або порції лаваша посипати сиром, що залишився і викласти зверху начинку, згорнути конвертиками та підсушити на сухій розжареній сковороді протягом кількох хвилин.

Ледачі пельмені

За смаком нагадують пельмені, але не потребують ліпки

Інгредієнти:

  1. фарш — 200 г
  2. яйця — 3 шт.
  3. вода — 110 мл
  4. борошно — 200 г
  5. сіль, перець — за смаком
  6. сметана, зелень, часник для соусу — за смаком

Приготування: Збити яйця. Додати воду, сіль і повторно перемішати. У яєчну суміш ввести муку. Має вийти густе тісто, як на оладки. Додати фарш та спеції, перемішати. Довести підсолену воду до кипіння. М'ясний фарш набрати чайною ложкою та обережно опустити в киплячу воду, періодично помішувати. Після того, як пельмені закиплять, варити 8−10 хвилин. Готову страву подати зі сметаною.