Передплата 2024 ВЗ

Як правильно вкладати ламінат, для максимальної вологостійкості?

Сьогодні ламінат залишається найбільш популярним продуктом

Сьогодні залишається найбільш популярним продуктом — ламінат в Києві, який продається на кожному кроці. Але навкруги нього щиється дуже багато пліток про те, що він має низьку вологостійкість.

Як досягти максимальної вологостійкості від ламінату ?:

  1. Монтаж цієї підлоги в зонах кухонь треба робити таким чином — укладати до ножок кухонь, а не під саму кухню. Це робиться для того, щоб його легко було заміняти і якщо позаду кухні є витік води, вона не потрапляла під площу, де він може взутися легко і немає захисту
  2. В коридорах треба вкладати з використанням високих порогів в туалет і ванну, задля того, щоб у випадку затоплення вода не потрапила під ламінат, а вперлась в ці високі пороги, або перепади.
  3. Брати підлогу з фаскою, бо края такого полу за-ізольовані і не мають відкритого незахищеного шару плити Hdf
  4. Саме головне-при купівлі - подивиться на зазори між планками, якщо вони великі - то туди може потрапити вода і він вздується.
  5. Обов’язково використовувати плівку 150 мікрон під нього, задля уникнення попадання вологі зі стяжки в незахищені замки — стики підлоги на зворотній стороні. Насправді, це най більш розповсюджена проблема через яку більшість підлог і в здувається.

Які найбільш розповсюджені проблеми виникають у ламінату:

  1. Взуття на замках — виникає через те що вода потрапила під покриття і швидко вплинула на незахищені стики на зворотній стороні, також проблема виникає коли стики нещільно з'єднуються через слабкі замки — туди потрапляє волога і замки здуваються
  2. Часто вкладається покриття, у якого немає фасок-там вода одразу потрапляє в верхні шари замка, у яких немає покриття і вони відшаровується
  3. Найбільш розповсюджена проблема — коли укладка відбувається по системі «без порожків» І ця площа ламінату укладена під кухню, таким чином він зафіксований і не може дихати. В такому випадку треба обов’язково розрізати площу таким чином, щоб він був відділений від площі, яка знаходиться під кухнею, а також треба відділити від площі коридору цієї підлоги.

Головне питання в укладці на кухні - залишити вільною для дихання і провітрювання площу під самою кухнею, де зазвичай велика кількість вологи падає з розводки водопостачання. Саме оця вільна під кухнею від підлогового покриття площа і є найбільш вразливою, окрім того, що сама кухня притискає ламінат, якщо вона встановлена на нього. Покриття повинно дихати легко — тому фіксувати шафами-купе і кухнями його просто не можна, окрім того, що ви просто не зможете його замінити, якщо його затопило або він вийшов з ладу.