Передплата 2024 «Добрий господар»

Ведмідь, лев і тигр стали нерозлучними друзями

Хоча у дикій природі ці особини зазвичай між собою ворогують

Фото Інтернет-видання Kochane zwierzаtka
Фото Інтернет-видання Kochane zwierzаtka

Неймовірна історія про дружбу тварин, які, здавалося б, товаришувати не можуть принципово. Але це сталося! — всупереч жорстокості одних людей і завдяки добродушності інших. Про пригоду розповів польський портал Kochane zwierzаtka.

Усе трапилося ще два десятки років тому. В американському місті Атланті (штат Джорджія) поліція обшукувала будинок торговця наркоти­ками. Крім дурман-зілля, копи знайшли у підва­лі трьох виснажених, хворих, голодних, наляканих до смерті тварин. Молодий африканський лев Лео, який мав поранену пащу, тіснився у малень­кій клітці. Бенгальський тигр Шер Хан від недої­дання був худий як тріска. А чорний ведмідь Балу корчився від болю, бо в його тіло вп’явся незруч­ний нашийник з металевими шипами.

Завдяки втручанню правоохоронців цим ми­тарствам тварин-заручників було покладено кі­нець. Волонтери доправили звірів у спеціалізова­ний притулок Noah’s Ark Sanctuary. Йдеться про некомерційний центр порятунку та реабілітації домашніх, диких та екзотичних тварин «Ноїв ков­чег». Він розташований на площі 250 гектарів у Локаст-Гроув і утримує понад півтори тисячі бра­тів наших менших. Новосели мали прожити у цьо­му притулку до кінця своїх днів.

За кілька діб прибульці освоїлися у «ковчезі», трималися купи. Коли Лео, Шер Хан і Балу підрос­ли, співробітники закладу вирішили розселити їх у різні вольєри, щоб із настанням статевої зрілос­ті самці не конфліктували між собою. Але ці «па­цани» і не думали сваритися. Їли, спали, весели­лися однією компанією. Хоча їм відвели для життя три гектари, трималися один одного на відстані не більше 30 метрів. Насолоджувалися своїм то­вариством. Нерозлийводи! І так було упродовж 15 років. Кажуть, щасливіших звірят у цьому зоопри­тулку не бачили.

Та всякій казці коли-небудь настає кінець. У 2016 році відійшов у небуття старенький лев Лео. Через два роки не стало і тигра Шер Хана. Останні дні їхнього життя поряд з ними перебував ведмідь Балу. Його привели і на похорон друзів…

Нині Балу проводить час серед інших ведме­дів «Ноєвого ковчега». Але колишньої веселості у нього нема — сумує за покійними друзями. Вони приходять до клишоного у його ведмежих снах…

Схожі новини