Передплата 2024 ВЗ

Джамала: «Я привезла перемогу, а ви вже вирішуйте, в якому місті провести «Євробачення»

Після перемоги на пісенному конкурсі у Стокгольмі співачка дала перший концерт у Львові

За кілька годин перед концертом співачка провела прес-конференцію. Джамала розповіла, що концерт у Львові - перший після “Євробачення”. Це продовження туру, який вона розпочала ще два місяці тому. Оскільки Львівська опера не вмістила місяць тому усіх охочих, співачка вирішила зустрітися з львівською публікою відразу після “Євробачення”. “Мені приємно сюди повертатися знову і знову”, - сказала вона.

На запитання, що відбувалося у Криму після оголошення результатів “Євробачення”, співачка присутніх журналістів просто приголом­шила.

- У Криму сталося диво, - каже співачка. - Як розповідають мої батьки, певний час було відчуття, що Крим об’єднався. Ті, хто був за Україну, і ті, хто був проти. Люди приходять, вітають, дарують квіти моїм батькам. Але російське телебачення правдами і неправдами продирається додому до моїх батьків, фотографують наш дім, шукають мого дідуся. І навіть вдаються до цинічного обману. Кілька днів тому стався прикрий інцидент, коли прийшла пара, привітала і сказала, що вони від наших родичів. Мама їх нагодувала, постелила їм ліжко, а ці люди записували розмову моїх батьків. Як з’ясувалося, це були журналісти з російського видання “Комсомольская правда”, які потім написали: “Ми побували в гостях у батьків Джамали”. Коли мама довідалася, що це ніякі не наші родичі, їй було огидно через такий низький вчинок цих журналістів.

Під час “Євробачення” Джамала написала нову пісню. Журналісти цікавилися, чи почують львів’яни цей новий твір. За словами співачки, зараз вона з музикантами буде допрацьовувати новий альбом, і вже записує нові пісні. На початку літа очікується спільна композиція з гуртом DakhaBrakha. Джамала також повідомила, що компанія звукозапису Universal Music Group запропонувала їй випустити альбом, і погодилися включити туди пісні українською мовою: “Подих”, “Шлях додому”, “Заплуталась”. Крім того, за словами Джамали, невдовзі відбудуться зйомки кліпу на пісню “1944”.

Перед прес-конференцією Джамала була в гостях у мера Львова Андрія Садового. Тому логічним було запитання: чи правда те, що “Євробачення-2017” відбудеться у Львові? “Я не планую, де має пройти наступний конкурс. Це вже не до мене. Я привезла перемогу, а ви вже вирішуйте, яке місто його прийматиме. Люди, які вже проводили “Євробачення”, знають, що для цього потрібно, яка інфраструктура. На мою думку, і Львів, і Київ — чудові міста, і можуть гідно прийняти іноземців”. Джамала сподівається, що Україна зможе провести конкурс, як і шведи: продемонструвати на високому рівні свою культуру, музику та гумор.

Вперше почула співачка і новину про те, як міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, мовляв, що не виключає можливості, що “Євробачення” передадуть іншій країні. “Це неможливо! Ні в якому разі. Ми не можемо цього допустити. “Євробачення” не передбачає жодних матеріальних нагород. Це — такий собі пас країні, яка буде приймати естафету”.

На запитання, як поводився у присутності Джамали російський співак Сергій Лазарев, співачка відповіла, що він був дуже дружньо налаштований. “Коли ми виходили на представлення прапорів своїх країн, стояли поруч. Я побажала Сергієві успіху, а він - мені. Коли оголосили результати, я бачила на екрані його обличчя. Воно було щирим. Сергій усміхався і аплодував. А потім мені написав смс-повідомлення, що все було справедливо”.

Того ж дня після прес-конференції відбувся концерт. За словами організаторів концерту, як тільки стало відомо, що Джамала перемогла, квитки розкупили за одну ніч. Черга до входу в Event Hall, де виступала Джамала, вишикувалася ще за годину перед початком. В основному молодь, яка любить Джамалу, любить її музику. Концерт почали композицією “Почуй”. Попри тисняву у фан-зоні, всі витанцьовували і підспівували.

Остання пісня перед виходом «на біс» — «1944». Складалося враження, що зал ошалів і вибухнув захопленими вигуками у момент появи яскравого дерева на екрані. Джамала двічі виходила «на біс», але львівські шанувальники її все не відпускали. Ніхто не хотів розходитися. Стояли доти, поки музиканти не почали збирати апаратуру...

Схожі новини