Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Андрій Васько став очільником Львівського обласного центру медицини катастроф

  • 16.05.2024, 13:15
  • 367

Андрій Васько переміг у конкурсі на посаду генерального директора обласного центру медицини катастроф

Андрій Васько. Фото пресслужби Львівської обласної ради
Андрій Васько. Фото пресслужби Львівської обласної ради

16 травня відбувся конкурс на заміщення посади директора Львівського обласного центру медицини катастроф.

В.о. керівника центру Андрій Васько був єдиним кандидатом на цю посаду. Він надав на розгляд конкурсної комісії програму розвитку центру медицини катастроф та окреслив основні завдання, які окресли для себе та колективу.

Зокрема, Андрій Васько наголосив на важливості постійного навчання та перекваліфікації працівників, формування бригад ЕМД відповідно до нормативних актів, цифровізація, радіозвʼязок, кіберзахист, покращення матеріально-технічного забезпечення, міжнародне співробітництво, пошук грантів, сертифікація команд ЕМД за міжнародними стандартами ВООЗ, включення Львівського Центру ЕМД в пул аварійно-рятувальних підрозділів Європейського Союзу, покращення умов праці працівників та піклування про їх психічне здоровʼя та реабілітацію.

За підсумками обговорення та співбесіди конкурсна комісія вирішила рекомендувати призначити генеральним директором Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрія Васька терміном на 5 років.

«Сьогодні у найстарішому в Україні Центрі екстреної меддопомоги працює близько 2,5 тисячі працівників. Щодоби на «гарячу лінію» надходить близько двох тисяч дзвінків про поміч, більше 650 з них завершуються виїздом бригади «швидкої». Таких бригад на Львівщині щодоби чергує 145.

До початку 2022 року найбільшим навантаженням на Центр була допомога пацієнтам, які захворіли на ковід, з початком повномасштабного вторгнення росії —реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з війною, та медевакуація.

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги єдиний в Україні здійснює на системній основі медевакуацію пацієнтів за кордон і повертає їх додому. Цей проєкт наші медики реалізують у співпраці з МОЗ України та ВООЗ.

Конкурсна комісія рекомендувала затвердити Андрія Романовича директором Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на п’ять наступних років. Сподіваюся, колеги-депутати підтримають це рішення комісії, а керівнику бажаю сили, наснаги та мудрості в цій нелегкій роботі, — зазначив в. о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Андрій Васько працював у департаменті охорони здоров’я ОДА, з 2020 року — в.о. генерального директора обласного центру медицини катастроф.