Передплата 2024 «Добра кухня»

Прокинетесь на світанку — побачите унікальне затемнення Місяця!

Наступного разу така нагода випаде аж через 18 років.

“На світанку 28 вересня жителі Землі матимуть змогу спостерігати рідкісне астрономічне явище — поєднання затемнення Місяця з суперповнею”, - повідомили у Національній космічній агенції США (NASA). Востаннє подібний збіг фіксували у 1982 році. Наступного разу помилуватися перетвореннями Супутника Землі зможемо аж у 2033-му...

Суперповня - час, коли Місяць проходить найближчу до Землі точку орбіти, - не унікальне явище. Можемо спостерігати його кожного року.

Та цього разу Супутник постане перед нами не тільки велетнем (буде на 14% більшим, ніж зазвичай, і на 30% яскравішим), а ще й може зафарбуватись... у червоне. Тінь від Землі повністю накриє видиму поверхню Місяця, надавши йому кривавого забарвлення.

Жителі Закарпатської, Львівської і Хмельницької областей можуть запасатися поп-корном — якщо небо не затягнуть хмари, побачать усі “спецефекти”. Хорошу видимість астрономи обіцяють також в Одеській і Київській областях та у Криму. А от Харківська, Донецька і Луганська області, швидше за все, глядачами “небесного шоу” не стануть.

Як розповів “ВЗ” голова Львівської регіональної асоціації астрологів Олег Горбань, “триватиме затемнення три години 21 хвилину — з 4.06 до 7.27 за київським часом. Піку повної фази слід очікувати о 5.47”.

“Якщо Місяць здатен підвищувати й знижувати рівні морів та океанів, не дивно, що виявляє також вплив на людину, яка мінімум на 70-80% складається з води. Особливо, якщо брати до уваги, що Супутник наблизиться до Землі на 27,5 тис. км. На воду, що присутня у кожній клітині нашого організму, як на флешку, запишеться наш настрій, емоційний стан. Через один-два місяці цей “запис” почне визначати наше життя, - застерігає астролог. - Затемнення охоплює три дні — день, у який воно відбувається, день до цього та день після. У цей час не варто виявляти різких емоцій, піддаватися на провокації. Старайтесь зайняти більш виважену позицію. Тоді й ваше життя буде гармонійним, спокійним, у ньому не знайдеться місця для важких потрясінь. 27-29 вересня спостерігатиметься підвищена конфліктність і збудливість (особливо це стосується дітей і жінок). Контролюйте свої реакції — не підбурюйте емоційний фон! Також це — добра нагода позбутися шкідливих звичок, задавнених страхів і образ, запрограмувати себе на позитив. А от прийняття важливих рішень рекомендую перенести на жовтень”.

Схожі новини