Передплата 2024 ВЗ

Нове життя улюбленим прикрасам

Ніщо не може встояти перед часом. Золоті і срібні прикраси тьмяніють, мідні і латунні — можуть покритися зеленим нальотом. Але все це можна виправити. Почистити дорогі серцю прикраси можна швидко і ефективно. Вироби знову набудуть блиску і краси. Використовуємо лише перевірені способи.

Як почистити золото і позолочені предмети?

— З допомогою губної помади. Трохи помади, і можете полірувати свої прикраси вовняною тканиною до блиску.

— З допомогою суміші пива і яєчного білка. Для протирання використовуємо фланелеву серветку.

— Звичайна цибуля допоможе швидко почистити золото. Для цього використовуємо розрізану навпіл цибулину або кашку з натертої цибулі. Після того, як прикраса висохне, її треба сполоснути чистою водою і досуха витерти.

Срібло, як і зуби, треба чистити пастою

— Занурюємо прикраси на 5 хвилин в тютюновий попіл, після чого протираємо їх м’якою сухою тканиною.

— Всім відома зубна паста або зубний порошок. Чистимо за допомогою зубної щітки, після чого знімаємо суміш вологою серветкою.

— Насипте харчової соди на тарілку і додайте трохи води. М’якою ганчіркою, змоченою у цій кашці, почистіть срібні прикраси.

— У воду від вареної картоплі покладіть шматочок фольги і на 30 хвилин занурте туди срібло. Промийте виріб водою і протріть м’якою тканиною.

Оцет і аміак «відновлять» мідь і латунь

— Протираємо вироби тампоном, змоченим у водному розчині аміаку (3:1). Далі треба сполоснути прикрасу теплим мильним розчином.

— Замісіть з муки і столового оцту (10:1) “оцтове тісто”. Нанесіть тісто, дайте йому висохнути і почистіть щіткою або сухою тканиною.

— Розчиняємо у склянці молочної сироватки столову ложку солі. Суконну або фланелеву тканину змочуємо у цьому розчині і чистимо прикраси.

— Робимо суміш: 1 грам щавлевої кислоти, 5 мл спирту, 4 мл скипидару,

1 мл води. Збовтуємо її і наносимо м’якою тканинною серветкою на поверхню. Протираємо досуха через 5-10 хвилин.

Схожі новини