Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Золота обручка: символ вічного кохання

Обручки — невеликий скарб, обернений у лаконічну форму. Адже це символ вічного кохання, відданості та щирості почуттів.

Їх одягають в той момент, коли молодята погоджуються бути разом у злагоді та добробуті, а також підтримувати одне одного у скрутні часи. Золота обручка символізує сімейний статус і є прикрасою, з якою не розлучається жодна сімейна людина.

Види золотих обручок

Відомо що обручки — це винахід єгиптян. Саме вони першими в історії вирішили позначати подібною прикрасою своє сімейне положення або намір його змінити у майбутньому. Тодішні закохані виготовляли каблучки із кісток, гілочок дерев і шкіри тварин. Вельможі могли для цього використовувати металеві компоненти. Але головним було значення і глибокий символізм носіння прикраси. Згодом обручки почали модифікуватися і до сьогодні ми маємо для вибору колосальний асортимент, який дозволить навіть найвибагливішим молодятам купити обручки в оригінальному оформленні, цікаві та оригінальні моделі.

Обручки парні відрізняються між собою стилем і матеріалом виготовлення, а також обробкою поверхні, що застосовується. Каталоги ювелірних магазинів пропонують на вибір моделі:

  • класичні прикраси — це так звані шайби. Вони можуть мати різну форму зрізу, виготовлятися з різного металу, мати різні обробки поверхні. Сюди відносяться розповсюджені моделі «європейка» і «американка».
  • вінтажні обручки — виготовляються в стилі ар-деко, у вікторіанському стилі та ін.
  • обручка з діамантом — це прикраса яка є й обручкою, і також може застосовуватися як перстень для заручин.
  • моделі з обробкою поверхні у вигляді косиці, з ажурним профілем, з гравіюванням або іншим ексклюзивним дизайном

Більшість моделей, які зустрічаються на прилавках ювелірних магазинів характеризуються формою європейка або американка. Вони мають суттєві відмінності між собою.

Обручка європейка має напівкруглий зріз. Тобто із середини вона має рівну поверхню, а зверху опуклу. Таким чином отримується характерний зріз. Ці моделі комфортні в носінні на кожен день і обирають їх ті молодята, які прагнуть до зручності. Золота обручка європейка щільно сідає на палець і не заважає виконувати щоденні процедури, максимально наближена до форми пальця і ніби зливається з нею. А у випадку, якщо потрібно буде змінити розмір прикраси, то її з легкістю можна віддати майстрові.
Обручка американка — це так модель, яка сьогодні буквально на піку популярності. Ця модель характеризується прямокутним зрізом, або квадратним. Ці моделі виглядають стильно навіть без використання декоративного оздоблення. До того ж відчуття обручки на пальці більш помітне і загубити перстень складно.

Окрім очевидної різниці в моделях обручок їх також розрізняють за профілем:

  • рівний профіль — внутрішня сторона прикраси рівна і щільно прилягає до пальця.
  • comfort fit — внутрішня сторона опукла і прилягає до шкіри тільки центральною частиною. Така каблучка легше проходить через широкий суглоб і призначена для людей, у кого пальці від природи нерівні.
  • напівкомфорт поєднує між собою плюси обох видів профілю

Купити золоті обручки Ви маєте можливість у різному кольорі золота. Сьогодні доступні:

  • каблучки із червоного золота
  • обручки із білого золота
  • із лимонного
  • із комбінованого матеріалу

Як вибрати золоту обручку

Обираючи золоту обручку, варто звернути уваги на характеристики, які впливатимуть на зручність і надійність такої прикраси.

В першу чергу важливо визначитися із бюджетом, який виділяється на придбання весільних каблучок. Відштовхуючись від цього, уже можна розуміти, на яку вагу прикрас, інкрустацію, оформлення можна розраховувати.

Важливе значення має стиль прикраси. Частіше за все парні кільця обирають в одному стилі, але не заборонено придбати жіночий і чоловічий перстень обирати в різному оформленні. Розповсюджений вибір — обручка жіноча з інкрустацією дорогоцінними каменями (діамантами, сапфірами, смарагдами або фіанітами), а для нареченого модель в такому ж виконанні, але без додаткових вставок.
Щоб прикраса була зручна для щоденного носіння, при купівлі треба звернути увагу на форму пальців. Якщо пальці рівні, без виражених суглобів, то вибір не обмежується і на таку руку підходять різні моделі. Якщо є помітні суглоби або інші нерівності, то найкращим вибором будуть моделі американка або європейка з комфортним профілем. Такі моделі зручно переходять через широкий суглоб і не зісковзують при носінні.

Заручальні моделі несуть у собі глибокий символізм. В першу чергу обідок, що не має початку і кінця символізує собою нескінченність любові. А використання дорогоцінного сплаву підкреслює цінність почуттів. Причому кожен колір золота має свій сенс — червоне золото означає кохання, біле — вірність, а жовте — дружбу. Тому і моделі із комбінованого металу настільки популярні.

Моделі зі сплаву різної проби характеризуються різними зносостійкими характеристиками. Вироби зі сплаву 375 проби — міцні, дуже тверді, але не мають вираженого кольору золота. Каблучки із золота 585 проби — найбільш популярні та практичні, тому мають широке поширення. Гарно носяться і мають високі естетичні показники. Моделі зі сплаву 750 проби — красиві і яскраві, але не мають потрібної твердості для довготривалого збереження зовнішнього вигляду.

Значення гравіювання на обручках

Щоб надати прикрасам оригінальності та індивідуального характеру, молодята прикрашають їх гравіювання. На каблучки наносять:

  • написи зі словами кохання. Для цього часто використовують латинські крилаті вислови
  • визначні дати
  • особливі для закоханих фрази
  • малюнки-символи

Гравіювання наносять частіше із внутрішньої сторони обідка або на торцевій поверхні. Це цікавий та стильний вибір для сучасних молодят, а така каблучка стане для закоханих ще ціннішою.

Схожі новини