Передплата 2024 ВЗ

Слухайте і людей з іншими поглядами, навіть політичних конкурентів. Зараз не до виборів

Ми маємо бути єдиними

Резонансна стаття у WP.

Що цікаво:

  • знову підтвердили, що москва планувала взяти Київ за декілька днів. Потім вони мали перегрупуватись і широким фронтом з півночі до півдня йти на захід України, залишивши лише окремі регіони, які путін не вважав «Україною»;
  • Зеленському багато разів показували докази неминучого вторгнення, плани висадки десантів в Гостомелі, вторгнення з Білорусі. Він їх висміював у твіттері, що в американців викликало враження, ніби президент України більше «захищає свій політичний бренд» (так і дають цитату чиновника Білого Дому: «We were taking steps that were attempting to help him, and there was a feeling that he was protecting his own political brand by either being in denial or projecting confidence because that’s what was important to him at the time»). Американці кажуть, що від такої реакції у них опускались руки (“It was frustrating”);
  • росіяни напередодні вторгнення прямо казали дипломатам, що Україна - «частина нашої країни» (“It’s all part of our same country”)
  • ну про те, що Зеленський не хотів починати «копати окопи», тому що не хотів спричинити паніку, всі написали.

Дивно, що ранок 24.02 вони зустріли вдома, як і мери міст на півночі Київської, Сумської, Житомирської областей. За наявності в ОП описаного в статті обсягу інформації логічним було б принаймні займатись перевіркою готовності до оборони місцевих громад.

Я чув багато коментарів до цих заяв. Припустимо, влада справді не хотіла говорити про загрозу нападу, щоб не спровокувати паніку. Але хто заважав готувати північ і південь до атаки?

Ми у «ЄС» до останнього вимагали виділити 50 млрд на армію, а з нас сміялася більшість у Верховній Раді. Їм потрібні були дороги.

Я спілкувався з міністрами за декілька днів до вторгнення. Вони щиро вірили, що ворог атакуватиме лише на донецькому напрямку. Попри очевидні факти. Дехто з них і себе з росіянами відчував до війни «єдіним народом» або братом. Яка війна?

Тут питання про уроки, які влада мала б винести. Слухайте і людей з іншими поглядами, навіть політичних конкурентів. Зараз не до виборів. Ми маємо бути єдиними. Це не означає - вихваляти себе і найвеличнішого, а спільно професійно все робити для перемоги.

Джерело

Схожі новини