Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд скасував арешт частини майна Гринкевичів: рішення

  • 18.04.2024, 18:15
  • 1 068

Йдеться про власність компанії «ВТ Девелопмент»

Фото родини Гринкевичів із їхніх соцмереж
Фото родини Гринкевичів із їхніх соцмереж

Відповідне рішення ухвалив Шевченківський районний суд міста Києва.

Суд встановив, що компанія «ВТ Девелопмент» не пов’язана з інкримінованими Гринкевичу злочинами, а слідчі не надали доказів її протиправної діяльності.

Отже, згідно із ухвалою суду, арешт не мав законних підстав. Відтак він скасований.

Відомо, що зараз власником «ВТ Девелопмент» через ТОВ «Ясниський край» є львів'янин Максим Станкевич. Та ще влітку 2023 року бенефіціаром компанії була Світлана Гринкевич, дружина Ігоря Гринкевича, якого затримали наприкінці грудня під час спроби дати 500 тис. доларів хабаря працівнику ДБР. Він також підозрюваний у справі щодо махінацій із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Уже 22 січня 2024 року Печерський районний суд міста Києва арештував майно «ВТ Девелопмент» у Львові:

  • будівлю площею 3100 м2, на вул. Героїв УПА, 72 у Львові
  • нежитлові приміщення холодильника-розподілювача на вул. Апостола Д., 14 площею майже 1760 м2,
  • земельну ділянку площею 0,15 га на вул. Героїв УПА.

Арешт на майно «ВТ Девелопмент» наклали у межах досудового розслідування щодо контрактів Міноборони з ТОВ «Трейд лайнс рітейл» (власник Роман Гринкевич) і ТОВ «БК Сітіград» (власник Володимир Вдов’як).

Адвокат «ВТ Девелопмент» заявив, що компанія не пов`язана «з фактами укладення та виконання договорів, які є предметом досудового розслідування».

Також суд встановив, що слідчі не надали доказів протиправної діяльності компанії, вона не є стороною договорів, які розслідують, а майно придбали задовго до їхнього укладення.

Тому суд вирішив, що подальше збереження арешту майна «не виправдовується потребами досудового розслідування», і скасував його.

Це одне із трьох кримінальних проваджень щодо Ігоря Гринкевича. В основній справі, щодо постачання неякісного одягу для військових, підозрюваними є Ігор Гринкевич із сином Романом та ще троє людей. Наразі терміни досудового розслідування продовжили до 17 липня цього року, у справі хабаря — до кінця червня.

Схожі новини