Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росія готує провокацію проти України

  • 17.04.2024, 18:15
  • 404

Російські спецслужби на тлі послаблення позицій рф та її проксі-сил на Африканському континенті готують інформаційну спецоперацію проти України, повʼязану нібито з незаконним обігом західної зброї

Фото: Новинарня
Фото: Новинарня

Про це у Фейсбуці повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Кремль намагатиметься звинуватити українських спецпризначенців у нібито використанні зброї іноземного походження під час бойових дій у Республіці Судан.

Для цього російські пропагандисти планують оприлюднити у ЗМІ, зокрема у лівійських, замовні публікації та сфабриковані знімки «трофейної» зброї американського походження, раніше захопленої найманцями так званої ПВК «Вагнер» під час війни в Україні.

Мета подібних публікацій — дискредитація України та партнерів, звинувачення західних союзників у безконтрольному обігу зброї за участі України, підкреслили у ГУР.

Також Кремль намагатиметься акцентувати увагу, що елітні українські спецпідрозділи беруть участь у бойових діях в Африці в той період, коли росія веде геноцидну війну в самій Україні.

Водночас у звʼязку з релігійними святами, що тривають у мусульманському світі, зокрема у частині країн Африки, російські спецслужби були змушені фабрикувати необхідні фотоматеріали на території білорусі, зауважили у розвідці.

Як підкреслили в ГУР, Україна та її Сили оборони продовжують діяти виключно в межах міжнародного права та статуту ООН, з повагою до суверенітету всіх країн і не мають жодного стосунку до будь-яких незаконних дій, повʼязаних з незаконним обігом зброї.

Схожі новини