Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Наступ на Харків це поки що фейк, — начальник Сил оборони

  • 29.03.2024, 14:00
  • 327

Поки що росіяни не зможуть наступати на Харків, бо у них немає відповідних сил

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це заявив начальник Харківського гарнізону та сил оборони Харкова Сергій Мельник.

«Від рф ми очікуємо все, що завгодно. Та нещодавній приклад того, що РДК росії зайшов в Курську та Бєлгородську область і продовжувала там бої майже тиждень, показало українцям і всьому світу, що там немає нічого: ні військ, які охороняють Бєлгородську, Курську області, немає там фортифікацій, вони самі бояться того, що Україна ще зможе піти і зробити контрнаступ на їхній території.

Тому очікувати, що вони завтра, або післязавтра можуть піти — це фейк. Немає такого. Поки що вони роблять свої тактичні дії на сході нашої держави. На жаль, десь в них це виходить", — зазначив він.

Також, за словами Мельника, Куп’янський напрямок практично крутиться від початку повномасштабного вторгнення, і він стоїть на місці, він не рухається вперед.

«Ми ще не наступаємо, ми тільки обороняємося. Тактичної переваги там немає. Ми просто стоїмо в обороні, вони намагаються щось зробити. Вже який період часу вони нічого зробити не можуть. Рухаються туди-сюди, кладуть своїх людей просто на загибель, і на цьому все», — пояснив він.

Схожі новини